Home

Een goed idee voor Stad? Kom in de Open Raad op 4 november 2017!

Heb je als Stadjer een goed idee voor je eigen straat, wijk of voor de hele Stad? Kom dan in de Open Raad in het stadhuis op zaterdagmiddag 4 november 2017. Enthousiaste raadsleden kunnen dan jouw plan adopteren. Om mee te denken en mee te helpen om het ook echt uit te voeren.

Nog geen idee maar wel zin om misschien mee te doen? Geen probleem. Gebruik dan de zomer om een mooi plan te bedenken. Alle tijd, aanmelden hoeft nog niet. Dat kan ook later deze zomer.

Contacten
Om wat voor ideeën kan het gaan? Maakt niet uit. Als het maar een idee is waar de Stadjers in jouw straat, wijk of de hele stad wat aan hebben. Een creatief plan om de contacten tussen straat- of wijkbewoners te bevorderen? Een spannend idee om de stad nog beter op de kaart te zetten? Kom maar op, de Groningse raad wil het graag horen in de Open Raad. Het is de tweede keer dat de gemeenteraad een Open Raad organiseert. Van de eerste keer zijn plannen al uitgevoerd of nog in ontwikkeling.

Adopteren
In de Open Raad vertel je je voorstel aan de gemeenteraadsleden. Na je presentatie wordt er gestemd om te kijken wat de raad ervan vindt. Eén of meer enthousiaste raadsleden kunnen dan jouw plan adopteren. Dat betekent niet dat ze het wel even voor jou gaan uitvoeren. Maar de raadsleden bekijken dan samen met jou hoe jouw initiatief een succes kan worden.

Welkom
De Open Raad is van 15.00 tot 16.30 uur op zaterdag 4 november, de laatste dag van Let’s Gro. Dat is een driedaagse manifestatie over de toekomst van de stad Groningen. De Open Raad is redelijk nieuw voor de Groningse gemeenteraad. In november 2016 was de eerste keer. En nu wegens succes voor de tweede keer.

Hapje en drankje
De Open Raad is geen officiële raadsvergadering. Het is een nieuwe manier om goede ideeën van Stadjers een kans te geven. Om misschien net dat duwtje te geven om ze ook echt uit te kunnen voeren. De Open Raad wordt ook live op internet uitgezonden via groningen.nl/gemeenteraad. Er kunnen zo’n tien voorstellen worden behandeld.

Aanmelden
Heb je al een idee? Dan kun je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. reageren, dan nemen we contact op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de raadsleden Diederik van der Meide (06 551 163 33, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Arjen Banach (06 245 771 14, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Glimina Chakor (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of de Griffie van de gemeenteraad (050 367 77 02, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).