• Helpman2 C
  • Helpman3 C
  • Helpman1 C

Beleeftuin vergroot welbevinden ouderen

Bewoners en medewerkers maken volop gebruik van de beleeftuin, grenzend aan ZINN locatie De Brink. Ook van de moestuin wordt dankbaar gebruik gemaakt. De verse kruiden en groenten worden door de kok gebruikt in het restaurant en in de woongroepen wordt er mee gekookt. Verhalen over groentetuintjes van vroeger komen los.

De beleeftuin is onderdeel van een sfeervol en veilig thuis waarbij, ondanks ziekte en beperkingen, het leven zo gewoon mogelijk voortgezet kan worden. Het nodigt uit om naar buiten te gaan. Om te bewegen, bij de kippen te kijken, bloemen te plukken, groente en fruit te oogsten en vanaf een bankje te genieten van al het groen. Dit alles heeft een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid en leefplezier. Helemaal wanneer samen met familie, mantelzorgers en medewerkers gebruik wordt gemaakt van alle mogelijkheden in de beleeftuin. De combinatie van sfeervol wonen en belevingsgerichte zorg is een speerpunt van ZINN. Ook de Vrienden van ZINN onderstrepen dit en droegen bij aan de realisatie van de tuin.

“Dankzij twee actieve vrijwilligers met groene vingers ligt de tuin er goed bij. De smaken die uit de moestuin komen zijn heerlijk. Vandaag haal ik sla voor bij de rauwkost en kruiden voor in de soep”, aldus de kok van ZINN locatie De Brink. Ook een woonassistent van één van de woongroepen maakt samen met de bewoners dankbaar gebruik van de moestuin: “Verse knapperige groente uit eigen tuin. Alleen dat idee is al geweldig. Bewoners genieten van het samen plukken en koken. Een beleving!”

beleeftuin

Flitsberichten

Werkzaamheden Kempkensberg en Engelse Kamp

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden aan en rondom de Kempkensberg en het Engelse Kamp. Eerst wordt het groenbestand en een aantal ecologische maatregelen getroffen, waarna kabels en leidingen worden gelegd en verlegd. Daarna zullen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Meer leest u in onderstaande brief.
(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Kindervrijmarkt op 27 april (KONINGSDAG)

(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Brief naar aanleiding verkeersproblemen

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen in de Algemene ledenvergadering van november 2017 is door het Wijkcomité een brief naar het gemeentebestuur gestuurd. 
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Antwoord gemeente op brief verkeersproblemen Helpman

Hierboven hebben we melding gemaakt van een brief uitgaande van het Wijcomité over de verkeerproblemen in de wijk Helpman. Dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen op de Algemene ledenvergadering van november 2017. Het antwoord van de afdeling verkeer van de Gemeente Groningen leest u hieronder.
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Nieuw logo/nieuwe website

Het Wijkcomité Helpman heeft een nieuwe website en een nieuw logo.