• Helpman2 C
  • Helpman3 C
  • Helpman1 C

16 augustus was in het Sterrebos: Dichters in het Donker!

Een kleurrijk gezelschap poëten bracht gedichten ten gehore in een spaarzaam verlicht Sterrebos. Voor het derde achtereenvolgende jaar. Ook dit jaar vormde de Muziekkoepel in het Groninger Sterrebos het prachtige decor voor het door Marleen Vermooten en Bert Katerberg georganiseerde poëzie-event Dichters in het Donker.
In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren bracht een luisterrijk gezelschap van poëten gedichten ten gehore. Er was een brede variëteit aan stijlen en leeftijden. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passerden de revue. Zo slingerde de één met brede armgebaren en stemverheffing gedichten de wereld in terwijl de ander schuchter en intiem zielenroerselen voor het voetlicht bracht.
 
De presentatie werd verzorgd door René Luth en liedjeszanger Melvin Bonnet bracht tijdens een muzikaal intermezzo een aantal eigen nummers ten gehore.
 
Het deelnemersveld bestond verder uit
Lilian Zielstra (de huidige stadsdichter)
Esmée van den Boom (huidige RUG-dichter)
Joost Oomen
Jan Glas
Coen Peppelenbos
Ninah Tiemersma
Annegreet Bos
Nicolette Leenstra
Jørn Zeiler
Jirke Poetijn
Anne de Jong
Tjitse Hofman 

Flitsberichten

Werkzaamheden Kempkensberg en Engelse Kamp

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden aan en rondom de Kempkensberg en het Engelse Kamp. Eerst wordt het groenbestand en een aantal ecologische maatregelen getroffen, waarna kabels en leidingen worden gelegd en verlegd. Daarna zullen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Meer leest u in onderstaande brief.
(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Kindervrijmarkt op 27 april (KONINGSDAG)

(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Brief naar aanleiding verkeersproblemen

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen in de Algemene ledenvergadering van november 2017 is door het Wijkcomité een brief naar het gemeentebestuur gestuurd. 
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Antwoord gemeente op brief verkeersproblemen Helpman

Hierboven hebben we melding gemaakt van een brief uitgaande van het Wijcomité over de verkeerproblemen in de wijk Helpman. Dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen op de Algemene ledenvergadering van november 2017. Het antwoord van de afdeling verkeer van de Gemeente Groningen leest u hieronder.
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Nieuw logo/nieuwe website

Het Wijkcomité Helpman heeft een nieuwe website en een nieuw logo.