• Helpman2 C
  • Helpman3 C
  • Helpman1 C

Thomsonstraat doet mee aan Operatie Steenbreek

Plantjesdag op zaterdag 7 oktober 11 uur

In de week voorafgaand aan 7 oktober worden door de gemeente de geveltuintjes aangelegd. Omdat de even kant van de straat anders gebouwd is dan de oneven kant zullen er twee formaten komen;

De even kant krijgt tuintjes van ca.1,90 meter lang.

De oneven kant krijgt de tuintjes van ca 1,70 meter lang (aan weerszijden twintig centimeter uit de kant, om het uitrijden van auto’s niet te belemmeren. De tuintjes zullen een buitenkant krijgen van 35 centimeter (binnenmaat 30 cm), en voorzien worden van een antracietkleurige, rechte betonnen opsluitband die ca. 5 centimeter hoog wordt). De tuintjes worden voorzien van 20 cm teelaarde.

De geveltuintjes komen ter hoogte van de muurtjes waar de meeste huizen de vuilcontainers achter hebben staan.

Zaterdag 7 oktober is de plantjesdag, iedere deelnemer kan om 11 uur, 10 plantjes en bollen (aanbod zie bijlage) kiezen en zelf gaan uitpoten op deze dag.  Dit is een basispakket. In bijlage 1 staan ook voorbeelden van heesters, die worden om praktische reden niet geleverd. In bijlage 2 is een plattegrond  van de straat  en een overzicht van de planten aanwezig. 

Groeten, Jacquelien ( no 7) en Anja ( no 4)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

website1

Info operatie  Steenbreek: http://www.operatiesteenbreek.nl/groningen/

Flitsberichten

Werkzaamheden Kempkensberg en Engelse Kamp

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden aan en rondom de Kempkensberg en het Engelse Kamp. Eerst wordt het groenbestand en een aantal ecologische maatregelen getroffen, waarna kabels en leidingen worden gelegd en verlegd. Daarna zullen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Meer leest u in onderstaande brief.
(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Kindervrijmarkt op 27 april (KONINGSDAG)

(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Brief naar aanleiding verkeersproblemen

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen in de Algemene ledenvergadering van november 2017 is door het Wijkcomité een brief naar het gemeentebestuur gestuurd. 
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Antwoord gemeente op brief verkeersproblemen Helpman

Hierboven hebben we melding gemaakt van een brief uitgaande van het Wijcomité over de verkeerproblemen in de wijk Helpman. Dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen op de Algemene ledenvergadering van november 2017. Het antwoord van de afdeling verkeer van de Gemeente Groningen leest u hieronder.
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Nieuw logo/nieuwe website

Het Wijkcomité Helpman heeft een nieuwe website en een nieuw logo.