• Helpman2 C
  • Helpman3 C
  • Helpman1 C

Deel Helperzoom afgesloten van 26 maart tot en met 7 mei

In verband met het werk aan de aansluiting van de Helperzoom op de weg naar de Helperzoomtunnel is de Helperzoom vanaf de kruising Groenendaal tot aan kruising Händellaan vanaf 26 maart (twee weken later dan eerder werd aangekondigd)  tot en met 7 mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Helper Brink is vanaf de Strausslaan tot de kruising Helperzoom afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen passeren.

 

De Helperzoomtunnel

De Helperzoomtunnel zorgt ervoor dat ook in de toekomst de wijken Helpman/Coendersborg en Europapark/Oosterpoortwijk/De Linie met elkaar verbonden blijven. De tunnel is een verbinding voor auto’s, fietsers en voetgangers. Vrachtverkeer is verboden. Bussen en hulpdiensten mogen er wel doorheen.

Hinder

Om de aansluiting te maken gaan we eerst asfalt verwijderen en grondwerkzaamheden uitvoeren. Hiervoor werken we met groot materieel, zoals een kraan en is er meer bouwverkeer op de Helperzoom. Bouwverkeer tijd over de Helperzoom naar de zuidelijke ringweg en niet door Helpman. Het frezen van asfalt kan geluidshinder geven. We voeren de werkzaamheden uit op werkdagen tussen 07:00u en 19:00u.

Actuele informatie

Data zijn onder voorbehoud van planning. Meer informatie over deze werkzaamheden en de actuele planning leest u op www.aanpakringzuid.nl/uitvoering/actuele-werkzaamheden.

Vragen en klachten

Met vragen of klachten kunt u terecht bij het Loket Verkeer en Werkzaamheden, (050) 367 89 89 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.aanpakringzuid.nl. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meldt u dan via de website aan voor de nieuwsbrief zuiderplantsoen.

Flitsberichten

Kindervrijmarkt

Bestuurssamenstelling Wijkcomité

Wie zijn de bestuursleden van het Wijkcomité Helpman?

Brief naar aanleiding verkeersproblemen

Naar aanleidng van vragen en opmerkingen in de Algemene ledenvergadering van november 2017 is door het Wijkcomité een brief naar het gemeentebestuur gestuurd.

Antwoord gemeente op brief verkeersproblemen Helpman

Hierboven hebben we melding gemaakt van een brief uitgaande van het Wijcomité over de verkeerproblemen in de wijk Helpman. Dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen op de Algemene ledenvergadering van november 2017. Het antwoord van de afdeling verkeer van de Gemeente Groningen leest u hieronder (als u daarvoor eerst op de groene tekst klikt).

Nieuw logo/nieuwe website

Het Wijkcomité Helpman heeft een nieuwe website en een nieuw logo.