• Helpman2 C
  • Helpman3 C
  • Helpman1 C

BORG-schouw 2008 zoekt deelnemers

Sinds enkele jaren onderhoudt de gemeente Groningen de openbare ruimte aan de hand van het BORG, het 'Beheerplan Openbare Ruimte Groningen'. In dit beheerplan zijn de kwaliteitseisen vastgelegd waar de verschillende elementen van de openbare ruimte aan horen te voldoen. Stadsbeheer en Milieudienst stemmen hun planning en werkzaamheden af op het BORG.

De resultaten worden jaarlijks beoordeeld in een zgn. 'schouw' door medewerkers van Stadsbeheer en burgers

Evenals vorig jaar wordt er een schouw gehouden door bewoners zelf, de burgerschouw. Het resultaat van de schouw wordt gerapporteerd aan de wethouder. Het gemeentebestuur bepaalt dan de aanpak en de prioriteiten. Die komen in het uitvoeringsprogramma voor het volgende jaar.

Met de burgerschouw hebben we veel positieve ervaringen. Daarom gaan we er graag mee door. Wij vragen vrijwilligers die medio mei, juni 2008 een stukje stad willen beoordelen aan de hand van de BORG-criteria. Dat houdt het volgende in.

  • Meedoen aan de informatie- en opleidingsdag op 13 mei van 9.00 tot 12.30 uur, in het Vinkhyus aan de Diamantlaan
  • Het lopen van een schouwroute in koppels van twee. Tijdbeslag maximaal 12 uren in de periode 15 mei - 30 juni 2008 (week 20 t/m 26). In eigen buurt of elders in de stad. Met uw voorkeur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.
  • Beoordeling tijdens de route op standaardformulieren, eventueel aangevuld met eigen opmerkingen.
  • Desgewenst ook welkom bij de evaluatie-bijeenkomst, in november 2008.
  • Deelname wordt 'beloond' met een bescheiden onkostenvergoeding.

Als dit u aanspreekt en als u zich hiervoor vrij kunt maken nodigen wij u graag uit voor deze burgerschouw 2008. Uiteraard kunt u ook andere kandidaten benaderen als u wilt.

Graag uw reactie, vóór 1 mei aanstaande, aan Patricia Abdallah (367 8564) of

Leen Criens (367 8453 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) van Stadsbeheer. n.nl) van St

Flitsberichten

Werkzaamheden Kempkensberg en Engelse Kamp

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden aan en rondom de Kempkensberg en het Engelse Kamp. Eerst wordt het groenbestand en een aantal ecologische maatregelen getroffen, waarna kabels en leidingen worden gelegd en verlegd. Daarna zullen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Meer leest u in onderstaande brief.
(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Kindervrijmarkt op 27 april (KONINGSDAG)

(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Brief naar aanleiding verkeersproblemen

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen in de Algemene ledenvergadering van november 2017 is door het Wijkcomité een brief naar het gemeentebestuur gestuurd. 
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Antwoord gemeente op brief verkeersproblemen Helpman

Hierboven hebben we melding gemaakt van een brief uitgaande van het Wijcomité over de verkeerproblemen in de wijk Helpman. Dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen op de Algemene ledenvergadering van november 2017. Het antwoord van de afdeling verkeer van de Gemeente Groningen leest u hieronder.
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Nieuw logo/nieuwe website

Het Wijkcomité Helpman heeft een nieuwe website en een nieuw logo.