Aanpak Ring Zuid

  1. De afrit van de zuidelijke ringweg ter hoogte van MartiniPlaza richting de westelijke ringweg is van vrijdag 28 juli 19:00 uur tot en met maandag 31 juli 06:00 uur afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
  2. Toen medewerkers van Aanpak Ring Zuid op vrijdag 7 juli ijsjes uitdeelden bij zwembad De Papiermolen, hebben ze veel vragen beantwoord over de plannen en de werkzaamheden. Een heel jonge bezoeker van De Papiermolen had een slimme vraag over het Sterrebos. Het Sterrebos is bij de aanleg van de zuidelijke ringweg, in de jaren ’60, in tweeën gedeeld. Aanpak Ring Zuid maakt van het Sterrebos weer één geheel. De jongeman vroeg: "krijgt het bos dan ook weer de vorm van een ster?"
  3. Op de hoek van de Verlengde Meeuwerderweg en de Verlengde Lodewijkstraat (hoek van de Frontier) haalt Combinatie Herepoort oude leidingen weg. Hiervoor wordt het gedeelte van de Verlengde Lodewijkstraat vanaf de Esperantostraat tot aan de parkeergarage van de Frontier afgesloten vanaf maandag 24 juli tot en met zondag 20 augustus
  4. In 2015 begonnen we samen met Waterbedrijf Groningen, Enexis, telecombedrijven en gemeente Groningen met het verleggen van kabels en leidingen. Deze werkzaamheden zijn nodig als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg. Hieronder lees je per deelgebied de stand van zaken.