Zondag 12 augustus 2018

Linda’s Jazz

Linda’s jazz is een trio bestaat uit Linda Molenkamp-zang, Bert van Erk-contrabas en Vincent Grit op piano.

Zij spelen een afwisselend programma van jazz-standards, ballades en bossa nova’s uit de tijd van Ella Fitzgerald, Chet Baker en Sarah Vaughan.
Bekende en onbekende nummers passeren de revue en creëren de sfeer van een Amerikaanse jazz-club uit de jaren 30 .
De band bestaat uit professionals uit de Groningse jazz-scene:

Zangeres Linda Molenkamp studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang, zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater,schouwburg Tamboer, schouwburg Meenthe, Schouwburg Ogterop enz..

Contrabassist Bert van Erk geboren in Amsterdam is een van de stuwende krachten in de Noordelijke jazzmuziek. Hij speelde al in de jaren 70 met de Boy Edgar bigband en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, John Engels, Benny Bailey, Wim Overgaauw e.v.a. Hij is de huisbassist van de maandelijkse SJIG-concerten in Jazzcafe Alto in Groningen en ook actief als bandcoach en sessieleider.

Pianist Vincent Grit. Tijdens zijn studie Jazzpiano aan het Prins Claus Conservatorium, werd hij veel gevraagd te spelen met andere jazzmusici. Met zijn brede ervaring studeerde hij in 2008 cum laude af!
Hoewel Vincent Grit een allround pianist is, ligt zijn voorkeur in jazz. Om het spannend te maken, stelt hij verschillende bands samen, passend bij de te spelen muziekstukken. Zo komt het, dat het voor het publiek vaak verassend is, welke muziek Vincent ten gehore gaat brengen.

 Bluesdaddies

foto van Bluesdaddies. 

Authentieke blues uitgevoerd zoals het hoort door drie door de wol geverfde muzikanten.

Het Groninger trio staat garant voor gedegen uitgevoerde (oude) blues waar het prettig naar luisteren is.

Voor een voorproefje klik op deze link: https://www.facebook.com/Bluesdaddies/videos/1804911486391280/