Zondag 8 juli 2018

Cockerpower

Cockerpower is een 7-koppige band uit de stad Groningen en omstreken. De band brengt met hun tribute show een eerbetoon aan de in 2014 overleden Joe Cocker, de bijzondere zanger die bijna veertig jaar actief is geweest in de wereld van de pop- en bluesmuziek en met zijn rauwe stemgeluid en unieke armbewegingen menig fan aan zich wist te binden.

Foto Cockerpower Geïnspireerd door meer dan 30 jaar aan hits geeft Cockerpower spetterende optredens met daarin onder andere de nummers die Joe Cocker  ooit speelde op Woodstock zoals "Delta Lady" en ''With a little help of my friends" . Uit het immense repertoire komen ook legendarische nummers als "The Letter", Ünchain my Heart" en "Civilized Man" aan bod.
Natuurlijk spelen ze ook het nummer dat bekend werd door de film 9½ weeks, met Kim Basinger, "You can leave your hat on". Behalve de immense lijst met hits speelt de band ook een aantal wat minder bekende juweeltjes uit het rijke oeuvre van Joe Cocker. In alles wat ze ten gehore brengen hoor je het vakmanschap, de veelzijdigheid en de liefde voor de muziek van Joe Cocker bij deze muzikanten terug.

Cockerpower heeft dan ook alles in huis om het repertoire van Joe Cocker zo puur mogelijk voor het voetlicht te brengen: Piet Bakker in de rol van Joe Cocker, Jolanda de Haan en Chris Hooghuis die de swingende backing vocals, sax en percussie verzorgen, samen met de zeer ervaren ritmesectie bestaande uit Wes Batista op drums en Harold Stap op bass en de veelzijdige muzikanten Jan Vrieling op gitaar en Peter Kooi op toetsen.
 
 
 
 
 
Tarab

De mannen van TARAB bewijzen dat Groningen een muziekstad is van Internationale Allure. Ze (3 Algerijnen en 3 Nederlanders) nemen ons muzikaal mee naar de zinderende hitte van de Magreb.

Tarab maakt moderne Raï in een mix van traditioneel Noord Afrikaanse structuren in combinatie met westerse manier van muziek maken.

Met haar onweerstaanbare ritmes, melodieën en zang vanuit het hart staat de Raï van Tarab garant voor een wervelend concert!

Bezetting:

Hammoud Moualhi (Algerije) - vocalen 
Ahmed Bouhaous (Algerije) – accordeon, toetsen & vocalen 
Mohammed (Algerije) - darbouka 
Jeroen van Olphen (Nederland) – drums
Jan Ruerd Oosterhaven (Nederland) – elektrische bas
Rudmer van der Meer (Nederland) – elektrische gitaar