• Helpman4 C
  • Helpman2 C
  • Helpman3 C

Aanpak Ring Zuid

Helaas krijgt u een storingsmelding bij het aanklikken van onderstaande berichten.
 
De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
  1. Van 20 juli tot en met 24 augustus 2018 is de zuidelijke ringweg (N7) in de richting Hoogezand tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort gaat in deze periode de bouwkuip voor de verdiepte ligging aanleggen. In de middenberm van de ringweg worden hiervoor damwanden ingetrild (zie bijgaand kaartje). Het verkeer wordt omgeleid. Na het herijkingsbesluit over de drie optimalisaties in november 2017 is afgesproken dat Combinatie Herepoort een nieuwe planning moest afgeven voor 1 juni. Uit deze nieuwe planning van Combinatie Herepoort blijkt dat het project gaat uitlopen. Doordat de stuurgroep Aanpak Ring Zuid instemt met de zomerstremming kan dit worden teruggebracht naar circa twee jaar. Daardoor verschuift de openstelling van de weg van 2021 naar 2023. Meer maatregelen om de uitloop te beperken worden onderzocht.
  2. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort waren afgelopen zaterdag aanwezig op de beurs van 112 Groningen in Martiniplaza. In de stand van het project Samen Wegwerken vroegen ze aandacht voor veilig werken bij de weg.
  3. Aan de noordzijde van de A7, langs de voetbalvelden van Velocitas, werkt Combinatie Herepoort aan de nieuwe oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Drachten.
  4. Combinatie Herepoort gaat in de nachten van 15, 16 en 17 juni portalen verwijderen en barriers verplaatsen op meerdere locaties op de zuidelijke ringweg (N7). Daarom is in deze nachten een deel van de zuidelijke ringweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
  5. Vanaf 8 juni gaat Combinatie Herepoort verder met nachtelijke werkzaamheden bij de op- en afrit bij de Hereweg aan de noordzijde van de zuidelijke ringweg. Overdag mag de weg niet worden afgesloten in verband met veiligheid van de omgeving en de doorstroom van het verkeer.
  6. De werkzaamheden in de rijbaan van het Winschoterdiep duren nu al veel langer dan van tevoren gedacht. De reden hiervoor is dat er verontreinigde grond is aangetroffen. Zoals het nu lijkt, gaat de weg in week 25 (18-22 juni) weer open.
  7. Ook als de mussen van het dak vallen, gaan de werkzaamheden door. Zo’n 150 bouwvakkers van Combinatie Herepoort die bezig zijn voor Aanpak Ring Zuid, werden vanmiddag getrakteerd op een ijsje.
  8. Het nachtelijke intrillen van de damwanden bij de Brailleweg gaat sneller dan verwacht. Daarom gaan we de planning wijzigen, zodat we de werkzaamheden dit weekend kunnen afronden. Dat houdt in dat we nu ook zaterdag overdag gaan werken. Volgende week zijn er dan geen nachtelijke werkzaamheden meer nodig.