• Helpman4 C
 • Helpman3 C
 • Hmjuni3
 • Hmjuni4
 • Helpman5 C
 • Helpman2 C
 • Hmjuni2

Aanpak Ring Zuid

 De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
 1. Sinds vanmorgen zijn alle rijstroken van de zuidelijke ringweg in de richting van Drachten weer open. Ook afrit Helpman, uit de richting Hoogezand, is weer open. De rijstrook en afrit waren afgesloten omdat delen van het talud van de tijdelijke weg wegspoelden als gevolg van de hevige regen. 
 2. Het fiets- en voetpad tussen de Hereweg en de Maaslaan, langs de Zuiderbegraafplaats, is weer open. Beide waren lange tijd afgesloten vanwege opvolgende werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond.
 3. Ter hoogte van de Osloweg en Kielerbocht werkt Combinatie Herepoort aan de nieuwe aansluiting vanaf de zuidelijke ringweg naar de industrieterreinen Eemspoort en Driebond. De industrieterreinen zijn straks eenvoudiger te bereiken. 
 4. Vanaf dinsdag 7 augustus is het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid geopend. Het Paviljoen zit in een tijdelijk gebouw tegenover het Noorderpoortcollege aan de Muntinglaan. Dit is om de hoek bij het Julianaplein. Het paviljoen is ontworpen door studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen.
 5. De zuidelijke ringweg is maandagochtend vanaf 6.00 uur weer in beide richtingen open. De weg was het weekend afgesloten in de richting Drachten tussen Euvelgunne en het Julianaplein om het asfalt te herstellen.
 6. De zuidelijke ringweg blijft in de richting Drachten tussen Euvelgunne en het Julianaplein in elk geval tot maandagochtend 6.00 uur afgesloten. Combinatie Herepoort gaat dan de asfaltlaag verwijderen en opnieuw asfalt aanbrengen.
 7. Update 15.29 uur: Het stuk weg tussen het Europaplein en het Julianaplein gaat nu ook dicht. Het wegdek wordt door de warmte te slecht om over te rijden.
 8. Tijdens het hemelvaartweekend zou de Helperzoomtunnel op zijn plek worden geschoven via een glijbaan in de vorm van een stalen balk op funderingsblokken. Helaas kon dit op het laatste moment niet doorgaan , omdat uit een proef bleek dat de grond zich anders gedroeg dan op basis van alle onderzoeken en berekeningen de verwachting was. Nader onderzoek en een alternatief plan waren nodig. Hoe staat het daar nu mee?