• Helpman3 C
  • Helpman4 C
  • Helpman2 C

Feestelijke opening Coenderspark op 7 juli 2018

coederspark4
Ruim 3 jaar geleden begon de werkgroep Coenderspark. Zes buurtbewoners wilden van het park rondom de Coendersborg weer een mooi park maken. Een park waarin het prettig is om te verblijven. Samen met de buurt maakten we een plan, dat door de gemeente, MBO Terra én buurtbewoners uitgevoerd is. En nu is het zover! Er is een mooie wandelroute gemaakt, een brug aangelegd, er zijn weer bloemen, een ontmoetingsbank en speelplek. Het park wordt goed bezocht en ligt er prachtig bij! We willen u graag uitnodigen om dit met ons te komen vieren.

Lees meer...

Zomerse gezelligheid en ouderwetse reggae op Sterrebos Live

sterrejuni18nrbreedZowel voor jong als voor oud was er wel iets te beleven op de tweede editie van Sterrebod Live (10 juni 2018). Zomerse gezelligheid van Squeeze-it. Van rockende TexMex klassiekers tot aan het Groninger volkslied. Gevolgd door swingende regae-klassiekers van Johnny Baby. Een gezellige middag. Foto's staan hieronder.

Lees meer...

Laat uw woning controleren door de Buurtbrandweerman

buurtbrandwwerman

Laat uw woning, gratis en geheel vrijblijvend, checken op brandveiligheid door onze buurtbrandweerman Luc Oldenhof. Het project Buurtbrandweerman is een pilot geïnitieerd door de veiligheidsregio en wordt uitgevoerd in de wijken De Wijert en Helpman. 

Lees meer...

Verkeerzaken centrale thema op jaarvergadering Wijkcomité

logo helpman

De jaarlijkse algemene bewonersvergadering van het Wijkcomité Helpman (op 21 november 2017) had deze keer één duidelijk thema: het verkeer in de wijk. Zowel de algemene problematiek rond het verkeer en het parkeren kwam aan de orde, als ook de gevolgen voor de wijk van de plannen rond de nieuwe zuidelijke ringweg. Veel wijkbewoners bezochten de vergadering en namen deel aan de discussie. Het verslag van de bijeenkomst leest u hieronder.

Lees meer...

Thomsonstraat doet mee aan Operatie Steenbreek

Plantjesdag op zaterdag 7 oktober 11 uur

Lees meer...

Archeologisch onderzoek bij de voormalige Pino-locatie

In april 2017 werd onder de voormalige locatie van Pizzeria Pino aan de Hereweg een archeologisch onderzoek uitgevoerd waarbij een grote hoeveelheid ‘stadsafval’ werd gevonden. Het afval bevond zich in een gedempte gracht. Of deze gracht ook onderdeel uitmaakte van de Helperlinie die op deze hoogte de Hereweg heeft gekruist, is nog onduidelijk.

Op woensdag 31 mei 2017 is met het boren van de eerste paal de bouw van Pino aan de Hereweg, op de locatie van de voormalige pizzeria, van start gegaan.

Lees meer...