• Helpman2 C
  • Helpman3 C
  • Helpman1 C

Laat uw woning controleren door de Buurtbrandweerman

buurtbrandwwerman

Laat uw woning, gratis en geheel vrijblijvend, checken op brandveiligheid door onze buurtbrandweerman Luc Oldenhof. Het project Buurtbrandweerman is een pilot geïnitieerd door de veiligheidsregio en wordt uitgevoerd in de wijken De Wijert en Helpman. 

Lees meer...

Eerste Sterrebosconcert op zondag 13 Mei 2018

Zondag 13 mei starten we onze reeks zomerconcerten op een stevige manier met The Blues Cowboys en Hangover Paradise.

Lees meer...

Kindervrijmarkt Helpman op 27 april 2018

Beethovenlaan tijdelijk tweerichtingsverkeer

logoherepoort
De Helperzoom tussen Groenendaal en de Händellaan is vanaf 26 maart tot 9 mei dicht voor autoverkeer. Combinatie Herepoort maakt hier de aansluiting op de Helperzoomtunnel, die in aanbouw is. Ook de Helper Brink tussen de Strausslaan en de Helperzoom is afgesloten.Onder andere om de scholen aan de Sweelincklaan goed bereikbaar te houden, wordt de Beethovenlaan tijdelijk opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Als de werkzaamheden aan de aansluiting bij de Helperzoom klaar zijn, wordt het weer eenrichtingsverkeer.

Lees meer...

Helperbel 2018 - 1 is uit

Alternatieve routes tijdens afsluiting deel Helperzoom

logoherepoort

Naar aanleiding van de aankondiging van de afsluiting van een deel van de Helperzoom zijn bij de uitvoerder, de Combinatie Herepoort veel vragen binnengekomen over de alternatieve routes,
Hieronder vindt u  een kaartje waarop de alternatieve routes zoals die in door de Herepoort Combinatie in overleg met de Gemeente Groningen, zijn vastgesteld.

Lees meer...

Flitsberichten

Werkzaamheden Kempkensberg en Engelse Kamp

De gemeente is begonnen met de werkzaamheden aan en rondom de Kempkensberg en het Engelse Kamp. Eerst wordt het groenbestand en een aantal ecologische maatregelen getroffen, waarna kabels en leidingen worden gelegd en verlegd. Daarna zullen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Meer leest u in onderstaande brief.
(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Kindervrijmarkt op 27 april (KONINGSDAG)

(Klik op de groene koptekst voor meer info)

Brief naar aanleiding verkeersproblemen

Naar aanleiding van vragen en opmerkingen in de Algemene ledenvergadering van november 2017 is door het Wijkcomité een brief naar het gemeentebestuur gestuurd. 
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Antwoord gemeente op brief verkeersproblemen Helpman

Hierboven hebben we melding gemaakt van een brief uitgaande van het Wijcomité over de verkeerproblemen in de wijk Helpman. Dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen op de Algemene ledenvergadering van november 2017. Het antwoord van de afdeling verkeer van de Gemeente Groningen leest u hieronder.
(Klik op de groene koptekst om de brief te lezen)

Nieuw logo/nieuwe website

Het Wijkcomité Helpman heeft een nieuwe website en een nieuw logo.