• Hmjuni4
  • Helpman2 C
  • Helpman5 C
  • Helpman4 C
  • Hmjuni2
  • Hmjuni3
  • Helpman3 C

Dichters in het Donker

Ook dit jaar weer een aflevering van Dichters in het Donker:

Lees meer...

Wat is er aan hand met de Van Hasselt-klok?

Het zal velen inmiddels opgevallen zijn dat de klok op de hoek van de Verlengde Hereweg en de Helper Brink niet goed loopt. De gemeente Groningen heeft aangegeven druk doende te zijn met te zoeken naar een geschikte klokkenmaker om de klok te repareren. Dat is niet eenvoudig. Het is namelijk een oude klok. Hij is geplaatst in 1923 als geschenk van de Groninger industrieel J.E. van Hasselt (1874-1942), die schuin tegenover de plek van de klok woonde en daar een tricotagefabriek had. De klok is een rijksmonument "vanwege zijn betekenis voor de lokale geschiedenis en vanwege zijn zeldzaamheid en gaafheid". 

 

Helperbel 2018 - 2 is uit.

Zomerse gezelligheid en ouderwetse reggae op Sterrebos Live

sterrejuni18nrbreedZowel voor jong als voor oud was er wel iets te beleven op de tweede editie van Sterrebod Live (10 juni 2018). Zomerse gezelligheid van Squeeze-it. Van rockende TexMex klassiekers tot aan het Groninger volkslied. Gevolgd door swingende regae-klassiekers van Johnny Baby. Een gezellige middag. Foto's staan hieronder.

Lees meer...

Laat uw woning controleren door de Buurtbrandweerman

buurtbrandwwerman

Laat uw woning, gratis en geheel vrijblijvend, checken op brandveiligheid door onze buurtbrandweerman Luc Oldenhof. Het project Buurtbrandweerman is een pilot geïnitieerd door de veiligheidsregio en wordt uitgevoerd in de wijken De Wijert en Helpman. 

Lees meer...

Verkeerzaken centrale thema op jaarvergadering Wijkcomité

logo helpman

De jaarlijkse algemene bewonersvergadering van het Wijkcomité Helpman (op 21 november 2017) had deze keer één duidelijk thema: het verkeer in de wijk. Zowel de algemene problematiek rond het verkeer en het parkeren kwam aan de orde, als ook de gevolgen voor de wijk van de plannen rond de nieuwe zuidelijke ringweg. Veel wijkbewoners bezochten de vergadering en namen deel aan de discussie. Het verslag van de bijeenkomst leest u hieronder.

Lees meer...