Deze periode wordt de Savornin Lohmanlaan voorzien van een aantal aanpassingen zodat het verkeer gedwongen wordt minder hard te rijden.

 

 

logo gemeenteAanpassen De Savornin Lohmanlaan

Sinds de opening van de Helperzoomtunnel in 2020 heeft de gemeente diverse meldingen ontvangen van bewoners uit de Savornin Lohmanlaan over te snel rijdende auto’s.

Uit verkeersonderzoek van bureau Hastig is gebleken dat de automobilisten op de S. Lohmanlaan gemiddeld harder rijden dan 30km/uur. Ook is er een toename te zien van autoverkeer in de straat. De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op de website https://helpman.kijkopkaart.nl/

Versmallen wegbeeld S. Lohmanlaan

Een maatregel die op korte termijn genomen wordt is het aanpassen van het wegbeeld. Het huidig wegprofiel is breed en recht. Het lijkt hierdoor overzichtelijk en heeft tot gevolg dat automobilisten (onbewust) harder gaan rijden. Daarom gaat wegbeeld veranderen zodat het beter past bij een 30km/uur weg. We schuiven Op een aantal plaatsen in de straat worden de parkeervakken aan één kant van de weg opgeschoven, waardoor de weg wordt versmalt. Dit gebeurt door het aanbrengen van wegbelijning en het plaatsen van bloembakken met reflectorplaten om de nieuwe belijning en de parkeerstroken te markeren. Hierdoor lijken de parkeervakken breder waardoor de weg smaller lijkt en wordt de lange rechte lijn van straat onderbroken. Dit heeft tot gevolg dat er langzamer wordt gereden. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk.

Aanpak kruisingen S. Lohmanlaan

Verder blijkt dat het verkeer van rechts in sommige gevallen te laat wordt opgemerkt. De kruisingen zullen worden aangepast zodat duidelijker wordt dat verkeer van rechts voorrang heeft. Dat kan bijvoorbeeld door de kruisingen te accentueren. Te denken valt aan bijvoorbeeld het aanbrengen kleurvlakken of klinkerbestrating in plaats van asfalt. De gemeente werkt momenteel aan een ontwerp voor de verschillende kruisingen. Later komt hier meer informatie over.

Aanpak ring zuid

De ombouw van de zuidelijke ringweg is nog in volle gang en heeft tot gevolg dat er vanwege de werkzaamheden verkeersoverlast ontstaat, ook in Helpman. De planning is dat het project in 2024 klaar is. Na de ombouw van de zuidelijke ringweg wordt er een evaluatie uitgevoerd naar de nieuwe verkeerssituatie in de verschillende woonwijken waar onder Helpman. U kunt op de hoogte blijven van de werkzaamheden via https://www.aanpakringzuid.nl/

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de gemeente Groningen..

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??