13-03-2022

Het Blauwe Uur

Het Blauwe Uur brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag.

Het repertoire omvat chansons, musette-, rebètika-, balkan- en gypsy stukken; muziek die we gemakshalve typeren als ‘Europeana’.

Het blauwe uur PNG

 

Tim Meeuws:      zang en baglama
Conny Essbach:  accordeon en zang
Ron Glasbeek:    contrabas en zang

Bert Heikema:    gitaar en zang 

Tim Meeuws: begon in ’77 als zanger/acteur bij rocktheatergroep Werk in Uitvoering, waarna rollen volgden in vele musicals en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast ontdekte hij begin jaren negentig het Griekse repertoire als zanger van Trio Ano Kato en zijn eigen band Nomades. Nederlandstalige bewerkingen van dat materiaal verschenen op zijn cd ‘Als een vreemde’

Conny Essbach: studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze speelde o.a. bij de balfolkgroep ‘Té’ en de balkanband ‘Limonchiki’ en organiseert maandelijks akoestische jamsessies in het ORKZ in Groningen.

Ron Glasbeek: speelde in de jaren 70 Folk met Harry Jekkers en in folkrockband Rave-On met Harry Niehof. Van 2001 tot 2010 speelde hij contrabas in Los Bomberos(CD’s: Cubablues en Brand!) en in de orkestbak van verschillende theaterproducties. 

Bert Heikema: studeerde gitaar aan het Groninger Conservatorium. Speelde in allerlei Groninger pop-, folk- en jazzformaties. Was tussen 1995 en 2003 gitarist in verschillende musicaltournees. Zijn eigen latin Trio Cadê speelde op festivals in binnen- en buitenland. Was gitarist en muzikaal leider in Tim Meeuws’ “Als een Vreemde” CD-productie en theatertournee.

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??