zondag 2 oktober 2022

Zondag 12 Mei

Sterrebos Live 2019: Eerste concert

The Blues Gallery Blues Gallery

The Blues Gallery vond zijn oorsprong in 2010 in een cafe in Groningen toen Hans van Lier vroeg aan Reinout van der Veen wat hij nou eigenlijk wilde doen na zijn afstuderen.
'Je moet een band beginnen' was het voorstel aan Reinout en Hans wilde wel drummen, naar aanleiding van het feit dat hij zijn gitaar een tijdje aan de wilgen had gehangen.
Hans vroeg Gerrit Veen voor een try-out en zo gebeurde het dat The Blues Gallery opgericht werd.
Het geluid was voornamelijk de wat oudere blues, swamp en ook een vleug country er doorheen. Zo begon dit blues trio.
The blues gallery is authentiek, maar ook modern qua stijl. Het is een blend van old school, moderne blues, americana stijl.
Nummers van Freddy King en Albert ...Collins komen aan bod, alsmede ook eigen (instrumentaal) werk. Nummers van Sean Costello (de bluesheld uit Atlanta) passeren ook de revue. Daarnaast nog veel andere invloeden.

Jonas & the Earthian Roots

Wijkbewoner Jonas Williams speelt met zijn band vooral Reggae style afrikaanse muziek.  

De roots van Jonas liggen in Sierra Leone. Van het laatste geld dat zijn vader hem naliet besloot hij zijn jongensdroom te realiseren en zanger te worden. Uit liefde voor reggaemuziek kocht hij op 17-jarige leeftijd van zijn laatste centen zijn eerste gitaar. Hij nam les bij een muzikale politieagent. Uit armoede kneep die er na drie weken met zijn gitaar tussenuit. Volledig blut kwam Jonas in een kapperszaak terecht. Hier lukte het hem de muzikale draad weer op te pakken wat resulteerde in zijn eerste demo. Die werd toevallig gehoord door een booker die programmeerde voor festivals in Zuid Frankrijk. Zo arriveerde Jonas in Europa. Tegelijkertijd ook de manier om aan de politieke instabiliteit en chaos te ontkomen in zijn moederland te ontkomen. 

Na nog wat omzwervingen kwam Jonas uiteindelijk in Groningen terecht waar hij de liefde van zijn leven in de ogen keek hij zich settelde in de Helperkerkstraat. In Stad laat hij zich sinds 1990 omringen door muzikale vrienden met wie hij Jonas & The Earthian Roots oprichtte; een band die African Reggea speelt. Muziek met een lekker dansbaar ritme en teksten met een spirituele en menslievende boodschap. Daar kunnen we doorgaans lekker mee uit de voeten in het Sterrebos.

Jonas williams

 De band met zijn vaderland heeft Jonas overigens nooit losgelaten. Behalve de band Joans & the Earthian Roots is er ook nog de Stichting Earthian Roots die zich actief richt om kinderen met een traumatisch verleden levensvreugde te schenken.  

Meer informatie: earthian roots

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??