Over ons

*Verduurzamen doe je samen en Duurzaam Helpman helpt daarbij*

Deze website is een verzamelplek waar u informatie kunt verkrijgen over duurzaamheid. En hoe u zelf een steentje bij kan dragen.
Maar het verduurzamen kunnen we natuurlijk niet alleen. U kunt met een paar simpele veranderingen al meehelpen aan het verduurzamen.
Zo laat u de wereld een beetje beter achter. 

Samen een Duurzaam Helpman

Wij van Duurzaam Helpman zijn er om het verduurzamen van jouw dagelijkse bezigheden makkelijker te maken. Samen verduurzamen is namelijk leuker dan alleen. In Helpman wonen we in prachtige huizen. Huizen die helaas vaak nog niet duurzaam zijn. Daarom biedt Duurzaam Helpman jou de hulp die je nodig hebt. Zo is je huis niet alleen mooi, maar ook groen! Samen met jouw buren zorgen we ervoor dat Helpman de kennis krijgt die nodig is om een groene wijk te maken. Dit scheelt jou in je kosten en zo hebben ook de generaties na ons nog iets aan onze prachtige wijk! Het unieke van Duurzaam Helpman is dat wij die er niet alleen voor zorgen dat er meer kennis is, maar er ook voor zorgen dat verduurzamen een mogelijkheid wordt. Met tips en tricks, bijeenkomsten, een wijkenergiecoach en de juiste informatie helpt Duurzaam Helpman de hele wijk met verduurzamen!

Geef je energie door

Duurzaam leven kan je leren. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, zolang we dit samen doen. Samen de wijk Helpman vergroenen. Als iedereen in kleine stappen verduurzaamt, is het effect hiervan een mega stap. Blijf daarom doorgaan met afval scheiden en recyclen zoals we nu al doen. Probeer ook eens een nieuwe vorm van verduurzamen. Samen met Duurzaam Helpman komen we erachter welke nieuwe vormen er voor ons klaar staan.

Ga je mee op ontdekking hoe de wijk duurzamer kan?

Sinds 2018 is de werkgroep Duurzaam Helpman actief. De werkgroep bestaat uit voorlopers op duurzaam gebied.
De leden kunnen mede-wijkbewoners ondersteunen bij het verkennen van mogelijkheden bij het verduurzamen van woning en/of leefomgeving.
Te denken valt aan groene boomspiegels (geadopteerde boomvoet), daktuintjes, woning isolatie, warmtepomp of eigen energieopwekking, etc. etc. 
Daarnaast willen we graag initiatieven die meerdere bewoners aangaan ondersteunen.
Bijvoorbeeld gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen, windmolens, woningisolatie.

U kunt uw vragen of opmerkingen aan deze groep richten via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op LinkedIn kunt u meer lezen over ons: "Duurzaam Helpman".  
Daar vind u ook informatie over de betrokkenen en hun expertises. 

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??