• Hm19apr3
 • Hm19apr1
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Helpman2 C
 • Helpman3 C
 • Helpman5 C
 • Hm19apr7
 • Hmjuni2
 • Hm19apr9
 • Hmjuni4
 • Hm19apr5
 • Hm19apr2
 • Hm19apr4
 • Helpman4 C
 • Hm19apr6
 • Hmjuni3

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Sterrebos

Line-up Sterrebos Live 2019

De line up voor Sterrebos Live 2019 is bijgewerkt:

sterrejuni18nrbreed

 

Line up 2019

 

 

 

 

Zondag 14 juli 2019

Arabian Blues en Old School Soul.

 TARAB - Desert Blues

Voor veel mensen zal het misschien even wennen zijn om de impact van deze muziek te begrijpen.....of liever: aan te voelen. TARAB is niet alleen de naam van de band die vanmiddag speelt maar ook van de aan Raï verwante Arabische muziekstijl die we niet dagelijks uit onze luidsprekers horen. Al improviserend gaan de muzikanten met elkaar een emotionele verbinding aan waarin je ook als toeschouwer met hart en ziel betrokken kunt raken. En dan kan het zomaar gebeuren dat je in trance staat te zwijmelen of in extase staat te dansen omdat je wordt meegenomen in songs die zinderen van het verlangen naar vrede en hunkering naar liefde.  

 

 

Soul Vibration 

Soul uit de jaren 60 en 70. 

soul vibration

Onder het motto "Keep the Soul Alive" richtte Henk Haak zo'n vijf jaar geleden de band Soul Vibration op. Inmiddels staat er een mooi opgetuigde band op het podium die overal kan rekenen op enthousiaste reacties. Muzikaal gebeurt er iets waarin je wordt meegenomen.......lekkere old school soul met een heilzame werking op de meest stramme ledematen. 
Maar liefst 4 zangeressen, een trombonist en 2 saxofonisten, een piano-player, een 'gewone ' en een basgitarist en drummer werken zich swingend uit de naad om het publiek een onvergetelijke middag te bezorgen en de Muziekkoepel te verbouwen tot een ware soul tempel. Er wordt voornamelijk swingende en spetterende soul uit de jaren 60/70 gespeeld  dus voor velen een feest van herkenning. En dat op zondagmiddag.

Zondag 11 augustus 2019

Sterrebos Live - Summerspecial 3 acts !!

Op 11 Augustus 2019 van 14.30 tot 17.50 uur

Gerry Wolthof

harmsfork2011field

Allesdutmiezeer

Lees meer: Zondag 11 augustus 2019

Zondag 9 Juni 2019

Iers plezier en strakke rock and roll

 The Doggy Few

Doggy Few

We beginnen vandaag met een enthousiaste, dampende Ierse feestband die alles in huis heeft om er een leuke middag van te maken

Wat 'The Dogs' zo bijzonder maakt is hun moderne benadering van de Ierse deunen waarbij ze bekende liedjes in een nieuw, vlot en aanstekelijk jasje steken. De band bestaat uit vrienden die het heerlijk vinden om Ierse muziek te spelen, en dat is steeds te zien en te horen! Ze brengen vrolijke dansmuziek. En ze houden van zingen: vooral vrolijke en soms ruige liederen over drank, nog meer drank, werk, vrouwen, ontrouwe mannen en oorlog. Dat wordt afgewisseld met jigs and reels en ingetogen melancholische ballades. Het repertoire bestaat uit zelfgeschreven liedjes vooral uit meer en minder bekende traditionals en werk bekend van Pogues, Dubliners, Clancys en Planxty.  En ja, die dronken zeeman zal ook wel voorbij komen zodat je luidkeels mee kunt zingen

 

  The Outtakes

Outtakes

Direct nadat we de komst van The OutTakes naar Sterrebos Live bevestigden verscheen er een enthousiaste reactie op facebookpagina van Coos Grevelink. 35 jaar geleden speelde hij in I Spy en net in het jaar dat ze bij Sterren in het Bos mochten spelen switchte het hele gebeuren naar het Stadspark; ook leuk maar toch.......... lang niet zo leuk.

Nu gaat dus een langgekoesterde wens in vervulling. Dan wel niet met I Spy maar met The Outtakes. Een strakke rock and rollband die klassieke rocksongs speelt met de kwaliteit die vroeger zo gewoon was. 
Lekker stoere nummers van onder meer The Free, Small Faces, Kinks, Zombies, Beatles, Rolling Stones en Doors tot wat gevoeliger werk van o.a. the Moody Blues en Nederpop van bijv. Brainbox, Golden Earring en Rob Hoeke. Lekker dansbaar ook.

Respectvol en met passie uitgevoerd door ervaren muzikanten die hun sporen in de loop der jaren wel verdiend hebben bij o.a. I Spy, dJinn, Ellen ten Damme, VanderLinde, the Rockaways en Hail Gewoon. 

Zondag 8 september 2019

Seizoensafsluiting Sterrebos Live

The Kentucky Grasshoppers

Country and More

Ze kennen elkaar al jaren en blikken terug op jarenlange muzikale avonturen. Doorgewinterde muzikanten heet het dan al gauw en dat zijn het ook. Een oude lullenband mag je ze echter niet noemen.  Daarvoor hebben ze nog te veel jeugdig élan. 
The Kentucky Grasshoppers vormen een relaxte semi-akoestische Countryband waarnaar het lekker luisteren is. In de ritmesectie is het forse, uit de kluiten gewassen drumstel vervangen door de inzet van een subtielere Cajon en Percussie-instrumenten. Het instrumentarium bestaat verder uit zo'n lekker jankende steelguitar, een basgitaar, 3 akoestische en een elektrische gitaar. Muzikaal ligt het zwaartepunt bij de harmonische vocalen. Alle muzikanten zijn namelijk eveneens lead-vocal zangers. 
Wat u mag verwachten zijn nummers van The Eagles – Merle Haggard – Venice - Willie Nelson – Highwaymen – Ed Bruce – Alan Jackson – C S N Y – Elvis Costello - Paul Carrack en vele anderen. Bandleden : (vlnr) Raymond Paré, Henk Vrieling, Anne Doedens, Ronald Nihot, Derk de Vries, Daan Sahetapy en Bert (Woody) van der Woude.

   

Los Bomberos

Fiësta Latina

De allround latin band Los Bomberos zorgt al vele jaren voor spetterende optredens in theaters en op festivals. September 2014 slotenlos bomberos ze het Sterrebos Live-seizoen ook al af. Dat resulteerde  in een swingende massa. Dansliefhebbers gingen uit hun dak op de swingende Latijns-Amerikaanse muziek van de band en vrolijkheid alom. De formatie bestaat uit twee leadzangers, twee gitaristen, een twee koppige blazerssectie en een percussie sectie.
Het repertoire bestaat niet alleen uit Zuid-Amerikaanse muziek, zoals je misschien bij een latin band zou verwachten. De band verrast het publiek ook met eigenzinnige bewerkingen van bekende popsongs en eigen Nederlandse en Spaanstalige nummers.

Zondag 12 Mei 2019

Sterrebos Live 2019: Eerste concert

The Blues Gallery Blues Gallery

The Blues Gallery vond zijn oorsprong in 2010 in een cafe in Groningen toen Hans van Lier vroeg aan Reinout van der Veen wat hij nou eigenlijk wilde doen na zijn afstuderen.
'Je moet een band beginnen' was het voorstel aan Reinout en Hans wilde wel drummen, naar aanleiding van het feit dat hij zijn gitaar een tijdje aan de wilgen had gehangen.
Hans vroeg Gerrit Veen voor een try-out en zo gebeurde het dat The Blues Gallery opgericht werd.
Het geluid was voornamelijk de wat oudere blues, swamp en ook een vleug country er doorheen. Zo begon dit blues trio.
The blues gallery is authentiek, maar ook modern qua stijl. Het is een blend van old school, moderne blues, americana stijl.
Nummers van Freddy King en Albert ...Collins komen aan bod, alsmede ook eigen (instrumentaal) werk. Nummers van Sean Costello (de bluesheld uit Atlanta) passeren ook de revue. Daarnaast nog veel andere invloeden.

Jonas & the Earthian Roots

Wijkbewoner Jonas Williams speelt met zijn band vooral Reggae style afrikaanse muziek.  

De roots van Jonas liggen in Sierra Leone. Van het laatste geld dat zijn vader hem naliet besloot hij zijn jongensdroom te realiseren en zanger te worden. Uit liefde voor reggaemuziek kocht hij op 17-jarige leeftijd van zijn laatste centen zijn eerste gitaar. Hij nam les bij een muzikale politieagent. Uit armoede kneep die er na drie weken met zijn gitaar tussenuit. Volledig blut kwam Jonas in een kapperszaak terecht. Hier lukte het hem de muzikale draad weer op te pakken wat resulteerde in zijn eerste demo. Die werd toevallig gehoord door een booker die programmeerde voor festivals in Zuid Frankrijk. Zo arriveerde Jonas in Europa. Tegelijkertijd ook de manier om aan de politieke instabiliteit en chaos te ontkomen in zijn moederland te ontkomen. 

Na nog wat omzwervingen kwam Jonas uiteindelijk in Groningen terecht waar hij de liefde van zijn leven in de ogen keek hij zich settelde in de Helperkerkstraat. In Stad laat hij zich sinds 1990 omringen door muzikale vrienden met wie hij Jonas & The Earthian Roots oprichtte; een band die African Reggea speelt. Muziek met een lekker dansbaar ritme en teksten met een spirituele en menslievende boodschap. Daar kunnen we doorgaans lekker mee uit de voeten in het Sterrebos.

Jonas williams

 De band met zijn vaderland heeft Jonas overigens nooit losgelaten. Behalve de band Joans & the Earthian Roots is er ook nog de Stichting Earthian Roots die zich actief richt om kinderen met een traumatisch verleden levensvreugde te schenken.  

Meer informatie: earthian roots

Activiteiten

Naast dat het Wijkcomité als spreekbuis namens de bewoners fungeert naar gemeente en anderen toe, worden er ook diverse activiteiten georganiseerd namens het wijkcomité:

Dichters in het Donker

Ook dit jaar weer een aflevering van Dichters in het Donker:

 Dichters in het Donker 2018

In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren brengt een illuster en luisterrijk gezelschap van poëten gedichten ten gehore. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue.
Er is een brede variëteit aan leeftijden en stijlen (van spoken-word tot meer vormvaste gedichten en van "ready-mades" tot prozagedicht).
De één slingert met brede armgebaren en stemverheffing gedichten de wereld in terwijl de ander schuchter en intiem zieleroerselen voor het voetlicht brengt.

De presentatie wordt verzorgd door Renée Luth.
Bert Hadders brengt tijdens een muzikaal intermezzo een aantal eigen Groningstalige nummers ten gehore.

Het deelnemersveld bestaat verder uit:
Karel ten Haaf
Erik Harteveld
Myron Hamming (spoken-word)
Ileen Rook
Sieger Baljon
Bill Mensema (prozagedicht)
Willem Jan van Wijk
Mauricio Plat (spoken-word)
Sabine van den Berg
Marije Tempel
Rik Andreae
Richard Nobbe
Tsafira Levy
Lilian Zielstra

Georganiseerd in samenwerking met Marleen Vermooten van "de Kroeg van Klaas" in de Oosterpoort.

 

Actueel

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties. Meest prominent op dit moment is de kruising bij de Helperzoomtunnel, maar ook over de De Savornin Lohmanlaan en de Goeman Borgesiuslaan zijn veel klachten. Hieronder een toelichting:

Vragen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Rink Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben eind april een brief naar de gemeente gestuurd over de verkeerssituatie in de Savornin Lohmanlaan. Zie hier de brief en de reactie van de gemeente.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Het bestuur van het wijkcomité beraadt zich op de mogelijkheden.

Corona Hulp !!

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede groningers.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een goede hulppagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

Daarom houden we de Duurzaam Helpman Enquête 2019-2020.

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?