• Hm19apr3
 • Hm19apr2
 • Hm19apr5
 • Helpman4 C
 • Hm19apr4
 • Helpman3 C
 • Helpman5 C
 • Hm19apr9
 • Hm19apr7
 • Hmjuni2
 • Hm19apr6
 • Hm19apr1
 • Helpman2 C
 • Hmjuni3
 • Hmjuni4

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Duurzaam Helpman

Helpman duurzaam:

Duurzaamheid

Tijdens de jaarvergadering van het wijkcomité Helpman op 6 november j.l. is van gedachten gewisseld over de mogelijkheden tot verduurzaming van onze wijk.

In boeiende gesprekken met vertegenwoordigers van Grunneger Power, Groningen woont slim en Buurkrach zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden verkend. Zo is er gesproken over wat er achter eigen voordeur al gedaan kan worden, wat je samen met je buren kunt doen en wat er als wijk gezamenlijk kan worden aangepakt.

Organisaties die kunnen ondersteunen bij het duurzaam maken van uw huis of straat/wijk.

Grunneger Power (GP) [in deze titel de link naar de site invoegen] https://grunnegerpower.nl/
Grunneger Power is een energiecoöperatie uit Groningen. Ze levert groene energie die wordt opgewekt dóór Groningers, vóór Groningers. De winst wordt geïnvesteeerd in nieuwe, duurzame projecten in de buurt. Hiermee draagt GP bij aan de werkgelegenheid in de regio.

De stroom die GP levert is 100% groen. De coöperatie helpt zoveel mogelijk mensen om energie te besparen en om hun eigen energie op te wekken.

GP levert energie tegen een scherpe prijs. Want groene energie uit Groningen is niet duur. De coöperatie heeft geen grote kantoren en duur betaalde directeuren. Er wordt niet met tijdelijke aanbiedingen gewerkt. Iedere klant betaalt dezelfde prijs. Dat maakt GP betaalbaar.

Groningen woont slim [in deze titel de link naar de site invoegen] https://groningenwoontslim.nl/

Bij Groningen woont SLIM weten de adviseurs als geen ander dat een huis verbeteren een behoorlijke opgave kan zijn. Er moeten lastige beslissingen genomen worden over materialen en technieken, bedrijven gezocht en offertes opgevraagt. Dan – vaak onbegrijpelijke – offertes beoordelen en uitzoeken hoe dit allemaal gefinancierd moet worden. Meestal zakt iemand bij het nadenken hierover al de moed in de schoenen. Groningen woont slim heeft alles al op een rijtje gezet.

Wat betekent dat? Ga naar de winkel, daar beschikt men over handige pakketten voor het verbeteren van een woning, dat kan zelfs op maat gemaakt voor een eigen huis. 

Buurkracht [in deze titel de link naar de site invoegen] https://www.buurkracht.nl/
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Dit doet ze door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website.

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief en heeft geen commerciële doelstellingen. Het platform is dus volledig onafhankelijk en gratis. Uiteraard is er wel geld nodig om alles draaiende te houden. De activiteiten en medewerkers van Buurkracht worden betaald door netwerkbedrijf Enexis Groep, met steun van gemeenten en provincies. Zij hebben echter geen invloed op de ideeën of organisatie. Dat kan ook niet, want de medewerkers laten zich volledig leiden door de initiatieven die buren zelf verzinnen.

Actueel

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen. We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Lees meer...

Overzicht verkeershinder de komende maanden. Voor meer informatie ga naar Wijkinfo, verkeer en vervoer.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?