• Helpman5 C
 • Hm19apr2
 • Hm19apr1
 • Helpman3 C
 • Hmjuni4
 • Hmjuni2
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Hm19apr3
 • Hm19apr4
 • Hm19apr6
 • Hmjuni3
 • Hm19apr5
 • Helpman2 C
 • Hm19apr9
 • Hm19apr7
 • Helpman4 C

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Mindfulness Training voor mantelzorgers.

minfull

Humanitas Groningen-stad biedt mantelzorgers de mogelijkheid om een training mindfulness te volgen. In deze 8-weekse training leert u om gezonder om te gaan met stress. De training start op 7 mei 2019 (8x op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur). De training wordt u door de gemeente Groningen aangeboden, u betaalt een eigen bijdrage van € 25,- voor het materiaal.

Op 9 april is er een voorlichtingsbijeenkomst in het MFC De Wijert over deze training.

 Wanneer: dinsdag 9 april 2019

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Waar: bij MultiFunctioneel Centrum De Wijert, P.C. Hooftlaan 1 GroningenAanmelden

Wij houden graag rekening met uw komst op 9 april. Wilt u zich daarom opgeven bij Humanitas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 050-3126000

Als u niet naar de voorlichting kunt komen en wel belangstelling heeft voor deelname aan de training, dan kunt u zich hier ook rechtstreeks aanmelden.

Uitnodiging VOORLICHTINGSBIJEENKOMST

 

Mindfulness Training voor Mantelzorgers

“Ik raad het aan, omdat je leert zaken anders te benaderen. Ik bekijk de dingen nu rustiger, kan met moeilijke situaties beter omgaan en ik ben beter genietbaar voor diegene waar ik mantelzorger voor ben” (mantelzorger, de Wijert)

 

Over de Mindfulness Training

Humanitas Groningen-stad biedt mantelzorgers de mogelijkheid om een training mindfulness te volgen. In deze 8-weekse training leert u om gezonder om te gaan met stress. De training start op 7 mei 2019 (8x op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur). De training wordt u door de gemeente Groningen aangeboden, u betaalt een eigen bijdrage van € 25,- voor het materiaal.

In de mindfulness training traint u uw aandacht door te oefenen. U leert hoe u op een gezonde manier kunt omgaan met belastende situaties en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. U leert hoe u ook in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor uzelf kunt blijven zorgen.

Over de voorlichtingsbijeenkomst

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst kunt u kennismaken met de theorie en de manier van oefenen en uw vragen stellen aan de trainer. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de training. Aan de training gaat altijd een individueel gesprek vooraf met de trainer van De Werkschuur mindfulness training.

 
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 050-3126000 Als u niet naar de voorlichting kunt komen en wel belangstelling heeft voor deelname aan de training, dan kunt u zich hier ook rechtstreeks aanmelden. " width="637" height="210" />

 

Kijk voor meer informatie op www.dewerkschuur.nl

Actueel

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties. Zo zijn er veel klachten over de kruising bij de Helperzoomtunnel en de onveilige situaties van De Savornin Lohmanlaan en Goeman Borgesiuslaan.

Het wijkcomité heeft hierover inmiddels een gesprek gehad met de gemeente. Over en weer zijn suggesties gedaan ter verbetering. In oktober volgt een tweede gesprek.

Toelichting diverse knelpunten zie hieronder.

Vragen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Ring Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben eind april een brief naar de gemeente gestuurd over de verkeerssituatie in de Savornin Lohmanlaan. Zie hier de brief en de reactie van de gemeente.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Het bestuur van het wijkcomité beraadt zich op de mogelijkheden.

Corona Hulp !!

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede buurtgenoten.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een mooie pagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. 

Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?