• Hm19apr6
 • Hmjuni4
 • Hmjuni3
 • Helpman2 C
 • Hm19apr2
 • Helpman5 C
 • Helpman3 C
 • Hm19apr5
 • Hm19apr3
 • Hm19apr7
 • Hmjuni2
 • Helpman4 C
 • Hm19apr1
 • Hm19apr9
 • Hm19apr4

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Mindfulness Training voor mantelzorgers.

minfull

Humanitas Groningen-stad biedt mantelzorgers de mogelijkheid om een training mindfulness te volgen. In deze 8-weekse training leert u om gezonder om te gaan met stress. De training start op 7 mei 2019 (8x op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur). De training wordt u door de gemeente Groningen aangeboden, u betaalt een eigen bijdrage van € 25,- voor het materiaal.

Op 9 april is er een voorlichtingsbijeenkomst in het MFC De Wijert over deze training.

 Wanneer: dinsdag 9 april 2019

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Waar: bij MultiFunctioneel Centrum De Wijert, P.C. Hooftlaan 1 GroningenAanmelden

Wij houden graag rekening met uw komst op 9 april. Wilt u zich daarom opgeven bij Humanitas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 050-3126000

Als u niet naar de voorlichting kunt komen en wel belangstelling heeft voor deelname aan de training, dan kunt u zich hier ook rechtstreeks aanmelden.

Uitnodiging VOORLICHTINGSBIJEENKOMST

 

Mindfulness Training voor Mantelzorgers

“Ik raad het aan, omdat je leert zaken anders te benaderen. Ik bekijk de dingen nu rustiger, kan met moeilijke situaties beter omgaan en ik ben beter genietbaar voor diegene waar ik mantelzorger voor ben” (mantelzorger, de Wijert)

 

Over de Mindfulness Training

Humanitas Groningen-stad biedt mantelzorgers de mogelijkheid om een training mindfulness te volgen. In deze 8-weekse training leert u om gezonder om te gaan met stress. De training start op 7 mei 2019 (8x op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur). De training wordt u door de gemeente Groningen aangeboden, u betaalt een eigen bijdrage van € 25,- voor het materiaal.

In de mindfulness training traint u uw aandacht door te oefenen. U leert hoe u op een gezonde manier kunt omgaan met belastende situaties en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. U leert hoe u ook in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor uzelf kunt blijven zorgen.

Over de voorlichtingsbijeenkomst

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst kunt u kennismaken met de theorie en de manier van oefenen en uw vragen stellen aan de trainer. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de training. Aan de training gaat altijd een individueel gesprek vooraf met de trainer van De Werkschuur mindfulness training.

 
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 050-3126000 Als u niet naar de voorlichting kunt komen en wel belangstelling heeft voor deelname aan de training, dan kunt u zich hier ook rechtstreeks aanmelden. " width="637" height="210" />

 

Kijk voor meer informatie op www.dewerkschuur.nl

Actueel

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen. We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Zomaar wat voorbeeldvragen: 

Waar moet ik een energieadvies aanvragen en waarom daar. 
Hoe bereken ik de terugverdientijd van mijn zonnepanelen. 
Wat zijn de voor- en nadelen van een warmtepomp. 
Hoe leg ik een groen dak aan. 
Kunnen we iets collectief doen. 

We doen dit met name door bewoners met een vraag te koppelen aan bewoners die met dat onderwerp al ervaring hebben opgedaan, dan wel met non-profit organisaties die zich met duurzaamheid bezig houden.

Voor directe vragen kunt u mailen naar: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op LinkedIn kunt u meer lezen over Duurzaam Helpman.

Daar ook informatie over de betrokkenen en hun expertises. 

Meer informatie is te vinden onder de kop ‘Wijkinfo’, tabblad ‘duurzaamheid’.

Overzicht verkeershinder de komende maanden. Voor meer informatie ga naar Wijkinfo, verkeer en vervoer.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?