• Hm19apr4
 • Hm19apr6
 • Helpman3 C
 • Hmjuni3
 • Helpman2 C
 • Helpman4 C
 • Hmjuni2
 • Hm19apr1
 • Helpman5 C
 • Hmjuni4
 • Hm19apr9
 • Hm19apr5
 • Hm19apr2
 • Hm19apr3
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Hm19apr7

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Huiswerkbegeleiding voor íeder kind uit Helpman!

studiehulpnu

 

 

 

Centra voor huiswerkbegeleiding schieten als paddenstoelen uit de grond en dat is geen toeval. Veel leerlingen geven aan dat het ze thuis niet lukt om met hun schoolwerk bezig te gaan. Nog even die laatste aflevering van hun favoriete serie op Netflix kijken, nog even gamen of nog even de verhalen van hun vrienden op Snapchat bekijken. Dat ‘even’ wordt vaak de hele middag en voor je het weet is er geen tijd meer voor huiswerk. Het is lastig om de discipline op te brengen om te beginnen en geconcentreerd te blijven werken, maar wees gerust, ze zijn niet de enige en het is te leren!

Huiswerkbegeleiding helpt bij het aanleren van studievaardigheden, zoals het plannen en organiseren van het schoolwerk, hoe je je kunt concentreren en om de motivatie voor school (terug) te vinden bijvoorbeeld. Daarnaast moet natuurlijk ook gewoon het huiswerk gemaakt en geleerd worden. Naast huiswerkbegeleiding kun je vaak ook vakinhoudelijke bijlessen volgen. In de meeste gevallen worden deze bijlessen gegeven door studenten van de universiteit. Ze geven bijlessen in vakken die in hun eigen studie terugkomen. Dit zorgt ervoor dat ze ver boven de stof staan. Het goed kunnen overbrengen van de stof is natuurlijk ook heel belangrijk.

Aan het volgen van huiswerkbegeleiding of bijles hangt vaak een prijskaartje en dat is niet voor ieder gezin op te brengen. De Gemeente Groningen stelt daarom in samenwerking met Studiehulp.NU gratis ondersteuning beschikbaar voor kinderen uit gezinnen die een Stadjerspas hebben. Op deze manier kan echt íeder kind de ondersteuning krijgen die hij of zij nodig heeft. En dit geldt dus ook voor kinderen uit Helpman!

Meer informatie hierover en de mogelijkheid tot aanmelding hiervoor, is te vinden op www.Studiehulp.NU/Stadjerspas. U kunt ook contact opnemen met uw lokale WIJ team.

Actueel

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties. Zo zijn er veel klachten over de kruising bij de Helperzoomtunnel en de onveilige situaties van De Savornin Lohmanlaan en Goeman Borgesiuslaan.

Het wijkcomité heeft hierover inmiddels een gesprek gehad met de gemeente. Over en weer zijn suggesties gedaan ter verbetering. In oktober volgt een tweede gesprek.

Toelichting diverse knelpunten zie hieronder.

Vragen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Ring Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben eind april een brief naar de gemeente gestuurd over de verkeerssituatie in de Savornin Lohmanlaan. Zie hier de brief en de reactie van de gemeente.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Het bestuur van het wijkcomité beraadt zich op de mogelijkheden.

Corona Hulp !!

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede buurtgenoten.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een mooie pagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. 

Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?