• Hm19apr6
 • Hm19apr4
 • Hmjuni3
 • Hm19apr2
 • Helpman4 C
 • Hm19apr5
 • Helpman3 C
 • Hmjuni4
 • Hm19apr7
 • Hmjuni2
 • Helpman5 C
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Hm19apr1
 • Hm19apr9
 • Helpman2 C
 • Hm19apr3

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

CBK organiseert de digitale Kunst op Straatweken

kunstwerkHZnomGroningen heeft meer dan 450 kunstwerken. Ze staan op straten, pleinen en hangen aan gevels. Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK) zorgt voor deze rijke collectie en zet de kunstwerken tijdens de jaarlijkse Kunst op Straatweken in de spotlight. Dit jaar is gekozen voor een aangepaste vorm. In een volledig digitale editie kan iedereen vanuit huis t/m 17 april meegenieten. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen zelf ook kunst in het zonnetje zetten door hun stem te laten horen voor een van de tien genomineerde kunstwerken voor de Kunst op Straatprijs via www.kunstopstraatprijs.nl.

Daarnaast presenteert het CBK een fotochallenge. Met de #kunstopstraatchallenge worden Groningers uitgedaagd thuis een foto te maken van een mens, dier of ding waarvan zij vinden dat het een kunstwerk op straat verdient, op zo’n manier dat het lijkt alsof het onderwerp buiten staat. Deelnemers maken kans op een (fotografie)cursus bij kunstencentrum Vrijdag.

Kunst op Straatprijs

Het thema van de Kunst op Straatprijs 2020 is natuur. Binnen dit thema zijn 10 kunstwerken uit de gemeente Groningen genomineerd: Werkmanmonument van Armando, Wervel van Nicky Assmann, Vis van Jan van Baren, Kringloop van René de Boer, Wisent van Wladimir de Vries, The rise and fall of nature van Bas Lugthart, Mysteries van Helperzoom van Will Beckers, Grote Kijker van Herbert Koekkoek, Phyllotaxis van Sjoerd Buisman en Boomsculptuur van Willem van der Schalie. Stemmen kan t/m 10 april via www.kunstopstraatprijs.nl. Het winnende kunstwerk wordt tijdens de laatste week van de Kunst op Straatweken bekendgemaakt.

Fotochallenge

De #kunstopstraatchallenge daagt Groningers uit in huis op zoek te gaan naar een mens, dier of ding dat als kunstwerk een plekje in de straat verdient. Omdat het mens, dier of ding zo bijzonder is of omdat het perfect bij de straat en haar bewoners en gebruikers past. De opdracht is de foto zo te maken dat het lijkt alsof het onderwerp buiten staat, bijvoorbeeld binnen bij een raam met uitzicht op de straat. Degenen die de uitdaging accepteren, kunnen voor vrijdag 10 april de foto op Instagram delen met #kunstopstraatchallenge en de leeftijdscategorie: #totenmet12 of #13enouder. De foto kan ook worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op dinsdag 14 april maakt het CBK de 2 winnaars bekend. Zowel de winnaar in de categorie kinderen (tot en met 12 jaar) als in de categorie tieners en volwassenen (13 jaar en ouder) krijgt een (fotografie)cursus bij kunstencentrum Vrijdag cadeau.kunstwerkHZnom

Actueel

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties. Meest prominent op dit moment is de kruising bij de Helperzoomtunnel, maar ook over de De Savornin Lohmanlaan en de Goeman Borgesiuslaan zijn veel klachten. Hieronder een toelichting:

Vragen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Rink Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben op 29 april een Brief Savornin Lohmanlaan naar de gemeente gestuurd.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Het bestuur van het wijkcomité beraadt zich op de mogelijkheden.

Corona Hulp !!

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede groningers.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een goede hulppagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

Daarom houden we de Duurzaam Helpman Enquête 2019-2020.

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?