• Hm19apr7
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Hm19apr1
 • Helpman4 C
 • Helpman5 C
 • Hmjuni2
 • Hm19apr6
 • Hmjuni4
 • Hm19apr5
 • Hm19apr9
 • Hm19apr2
 • Hm19apr4
 • Helpman2 C
 • Hm19apr3
 • Helpman3 C
 • Hmjuni3

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Voorgestelde wijziging dienstregeling buslijnen per december 2020

buslijnHet OV-bureau Groningen-Drenthe organiseert mede namens de gemeente het openbaar busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe.

Het voornemen van het OV-bureau is om per 13 december 2020 voor een aantal buslijnen wijzigingen in de dienstregeling door te voeren.

Wij bieden alle belanghebbenden (organisaties en individueel) de gelegenheid te reageren op de voorgestelde wijzigingen. De gemeente legt alle reacties op deze voorstellen, maar ook andere suggesties voor aan het OV Bureau. Het OV-bureau neemt deze reacties mee in de definitieve besluitvorming over de dienstregeling. Nadat het OV-bureau over de dienstregeling heeft besloten, communiceert het OV-bureau de gemaakte keuzes.

Reactietermijn

Reageren is mogelijk van 13 mei tot en met 4 juni. Dat kan door o.v.v. ‘dienstregeling

2021’ een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een brief te sturen naar:

Gemeente Groningen

afd. Stadsontwikkeling

t.a.v. secretariaat Ruimtelijk Beleid & Ontwerp

Postbus 7081

9701 JB Groningen

Enkele voorgestelde wijzigingen stadslijnen

Verbeteringen op het tangent Europapark – Kardinge

Lijn 12 komt te vervallen en wordt vervangen door lijn 16 en lijn 19;

Lijn 16 gaat rijden van Station Europapark naar Kardinge en wordt een snelle verbinding naar onder andere de scholenlocatie Kluiverboom en Kardinge;

Lijn 19 gaat rijden tussen het Hoofdstation en Euvelgunne en zal twee keer per uur gaan rijden tijdens de brede forensenspits.

Met deze wijzigingen ontstaat een betrouwbaar en korter alternatief voor onder andere overstappers op station Europapark naar Kardinge en de scholen aan de Kluiverboom. Bovendien zijn er minder bussen nodig tussen het Hoofdstation en Kardinge. Ook wordt de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen in het zuidoosten van de stad verbeterd.

Minder haltes rondom Martiniziekenhuis

Rond het Martini Ziekenhuis zijn er naast de bushalte bij de Hoofdingang nog drie bushaltes op de routes van lijn 9 en lijn 10. We onderzoeken of we dit grote aanbod kunnen beperken en of haltes kunnen komen te vervallen.

Strekken busroute Hoornsemeer

Lijn 10 zal voortaan via de S.O.J. Palmelaan rijden. De bus rijdt dan niet meer door de J.M. den Uylstraat en de R. Schumanstraat. De haltes Den Uylstraat, Eisenhowerstraat en W. Dreesstraat komen te vervallen. Er wordt een extra halte Eisenhowerstraat aangelegd op de S.O.J. Palmelaan.

Minder vaak met lijn 7 tussen Vinkhuizen en Groningen Noord, met lijn 7 wel door naar Martiniziekenhuis en Hoogkerk

Het voorstel is om lijn 7 aan de zuidkant vanaf de Jan Luykenstraat door te trekken naar Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk. De matig gebruikte rechtstreekse verbinding Vinkhuizen – Groningen Noord wordt teruggebracht naar 2 keer per uur waarbij de belangrijkste aansluitingen op de trein behouden blijven.

Op deze website is een volledig en uitgebreidere omschrijving van deze en andere voorgestelde wijzigingen te vinden.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.ovbureau.nl/actueel/2020/voorgenomen/

Actueel

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties. Meest prominent op dit moment is de kruising bij de Helperzoomtunnel, maar ook over de De Savornin Lohmanlaan en de Goeman Borgesiuslaan zijn veel klachten. Hieronder een toelichting:

Vragen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Rink Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben op 29 april een Brief Savornin Lohmanlaan naar de gemeente gestuurd.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Het bestuur van het wijkcomité beraadt zich op de mogelijkheden.

Corona Hulp !!

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede groningers.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een goede hulppagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

Daarom houden we de Duurzaam Helpman Enquête 2019-2020.

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?