• Hm19apr1
 • Hm19apr6
 • Helpman5 C
 • Hm19apr3
 • Helpman2 C
 • Hm19apr7
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Hm19apr5
 • Hm19apr2
 • Hmjuni4
 • Hm19apr9
 • Helpman3 C
 • Hm19apr4
 • Hmjuni2
 • Hmjuni3
 • Helpman4 C

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Let’s GrOnline Platform voor ideeën over de toekomst van Groningen in en na coronatijd.

letsgroZeven jaar geleden was inspiratiefestival Let’s Gro het Groningse antwoord op de economische crisis. Nu - in het hart van een wereldwijde gezondheidscrisis – start Let’s Gro met Let’s GrOnline, een laagdrempelig digitaal platform om samen na te denken over de toekomst van Groningen en het opstarten van onze economie en samenleving na corona. Nu veel Stadjers noodgedwongen aan huis zijn gekluisterd, start Let’s Gro een digitale versie van het festival.

Geen 120 activiteiten in vier dagen. Geen volle zalen en geen tent op de Grote Markt, maar speciale podcasts, bijzondere gesprekken en virtuele ontmoetingen op de website letsgro.nl en via social media. Over de toekomst van onze economie, de zorg voor elkaar, samenleven op gepaste afstand en nieuwe vormen van onderwijs, kennis delen, cultuur, sport, consumptie en vrijetijdsbesteding. De centrale vraag is: hoe zorgen we er samen voor dat Groningen de leukste stad van Nederland blijft met oog voor elkaar?

Let’s Gro Roomservice

Nieuw in de online opzet van het festival is de Let’s Gro Roomservice in samenwerking met Forum Groningen. Let’s Gro faciliteert net als anders het podium, maar nu digitaal. En niet pas in november, maar vanaf heden. De lijnen worden opengezet en iedereen met goede ideeën wordt uitgenodigd om gebruik te maken van het digitale podium via letsgro.nl en de social media kanalen. Samen maken we het perspectief op onze toekomst. Er is een aantal digitale ruimtes gratis te reserveren met elk hun eigen mogelijkheden. Bijvoorbeeld een digitale denktank waar mensen tot 50 personen met elkaar een discussie kunnen voeren over de toekomst van Groningen. De diverse mogelijkheden staan uitgebreid beschreven op de website. En natuurlijk is het mogelijk om als bezoeker de diverse online events bij te wonen, zodat iedereen mee kan praten en doen over de toekomst van Groningen.

Meedoen?

Heb je een goed idee om online met elkaar het gesprek te voeren over de toekomst van stad en regio Groningen of heb je een initiatief dat je wilt laten zien of een discussie die je online zou willen starten om je verder te helpen? Check dan de website letsgro.nl voor alle informatie en doe mee!

Actueel

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties. Meest prominent op dit moment is de kruising bij de Helperzoomtunnel, maar ook over de De Savornin Lohmanlaan en de Goeman Borgesiuslaan zijn veel klachten. Hieronder een toelichting:

Vragen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Rink Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben op 29 april een Brief Savornin Lohmanlaan naar de gemeente gestuurd.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Het bestuur van het wijkcomité beraadt zich op de mogelijkheden.

Corona Hulp !!

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede groningers.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een goede hulppagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

Daarom houden we de Duurzaam Helpman Enquête 2019-2020.

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?