• Hm19apr2
 • Hm19apr7
 • Helpman5 C
 • Helpman2 C
 • Helpman4 C
 • Hmjuni4
 • Hm19apr9
 • Hm19apr5
 • Hm19apr3
 • Hmjuni2
 • Hm19apr1
 • Hm19apr6
 • Hm19apr4
 • Hmjuni3
 • Helpman3 C
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Gezamenlijke inkoopactie bij Energie-loket Groningen

’t Kon minder! In Helpman samen goedkoper isoleren en energie opwekken

Gezamenlijk verduurzamen

Het Energieloket Groningen – een samenwerking van de gemeente Groningen en Energiecoöperatie Grunneger Power - organiseert een collectieve inkoopactie.
Samen met andere eigenaren in Helpman kun je vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen en warmtepompen inkopen. De inkoopactie loopt van 9 november tot 7 december 2020.

Korte terugverdientijd

In Helpman willen we - net als in heel de gemeente Groningen - minder energie gebruiken. Sommige buurtbewoners willen dat met het klimaat voor ogen, anderen om hun energierekening te verlagen. Isolatie, zonnepanelen en aardgasvrij verwarmen zijn altijd een goede keuze. Het beter isoleren of duurzaam verwarmen van je woning kan honderden euro’s per jaar schelen op je energierekening. Muur- en vloerisolatie besparen gas, zorgen voor een lagere energierekening én hebben een korte terugverdientijd. Daarnaast wordt het wooncomfort groter, want nooit meer koude voeten met vloerisolatie en dat is heel wat waard. En heb je al geïsoleerd? Wek dan duurzaam energie op met een warmtepomp of zonnepanelen. 

Ontzorgen en advies op maat

Met de inkoopactie ontzorgen we huiseigenaren met de inkoop van energiebesparende maatregelen. Het Energieloket garandeert een goede prijs en kwaliteit met een offerte op maat door speciaal geselecteerde aanbieders. Door de vraag van alle buurtbewoners te bundelen, is het inkopen goedkoper. Je aanschafkosten zijn dus lager én je bespaart ieder jaar weer op je energierekening. 

Brochure: Flyer_inkoopactie

Inschrijven?

Schrijf je in of lees verder op: www.energieloket-groningen.nl/inkoopactie
De inkoopactie loopt van 9 november tot 7 december 2020. 

Actueel

Boodschappen doen in coronatijd

Door het coronavirus sluiten winkels om 20.00 uur. Behalve supermarkten en andere winkels die levensmiddelen (voedsel) verkopen. Tussen 20.00 en 7.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen. Doe uw boodschappen alleen, behalve als dit niet anders kan. Ga zo veel mogelijk naar de winkels bij u in de buurt. Zo komt u zo min mogelijk in contact met anderen.

Voor meer informatie zie de site van de rijksoverheid.

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties.
Zo zijn er veel klachten over de kruising bij de Helperzoomtunnel en de onveilige situaties van De Savornin Lohmanlaan, Goeman Borgesiuslaan en diverse andere straten. 

Het wijkcomité heeft hierover inmiddels een aantal gesprekken gehad met de gemeente. Over en weer zijn suggesties gedaan ter verbetering.
Ook zijn diverse bewoners betrokken bij deze overleggen. Voor december staat weer een  gesprek met concrete voorstellen gepland.

Vragen/opmerkingen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag met een kopie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting diverse knelpunten zie hieronder:

Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Ring Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben eind april een brief naar de gemeente gestuurd over de verkeerssituatie in de Savornin Lohmanlaan. Zie hier de brief en de reactie van de gemeente.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Corona Hulp !!

 In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede buurtgenoten.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een mooie pagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. 

Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?