• Hm19apr4
 • Hm19apr1
 • Hmjuni4
 • Hmjuni3
 • Helpman4 C
 • Hm19apr3
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Helpman3 C
 • Helpman5 C
 • Hm19apr7
 • Hm19apr6
 • Hm19apr2
 • Hm19apr5
 • Helpman2 C
 • Hmjuni2
 • Hm19apr9
woensdag 20 januari 2021

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 vindt de Klimaatadaptatieweek Groningen plaats. Een gratis toegankelijk (online) interactief (inter-)nationaal festival vol kennis, inspiratie en actie rondom klimaatadaptatie.


Internationaal voetballer Arjen Robben neemt deel aan de (inter-)nationale Klimaatadaptatieweek Groningen van dinsdag 19 januari t/m maandag 25 januari. In de promovideo geeft hij aan waarom hij klimaatadaptatie belangrijk vindt. Daarnaast neemt hij deel aan het ‘Global Youth Action event’ op vrijdag 22 januari van 14.15 – 15.15 uur. Dit doet hij samen met Ban Ki-moon, voormalig voorzitter van de Verenigde Naties en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen.

Het programma tijdens deze week zit boordevol leuke, vernieuwende en inspirerende elementen. Van conferenties, verdiepende lezingen en tentoonstellingen tot films en vergroeningsacties. Bekijk hier het programma.
Registreren kan hier.


Jongeren: 
Op vrijdag 22 januari staat de Klimaatadaptatieweek in het teken van jongeren. Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van de mensheid. Stakingen met miljoenen jongeren wereldwijd geven aan hoe belangrijk het is dat jongeren een stem krijgen in hoe we met die verandering omgaan.
Zowel op de vrijdagmiddag als -avond vindt er een online jongerenprogramma plaats met de Youth for Climate Adaptation Conference en de Open University on Climate Adaptation. Met als knallende afsluiter om 20.00 uur de online Green Houseparty met DJ Sam Feldt.
Deze conferentie is georganiseerd door jongeren en is gericht op wat jongeren zelf kunnen doen

Digitaal straatberaad:
Het klimaat verandert, maar wat doen we er mee? Tijdens Het Digitale Straatberaad, onderdeel van Klimaatadaptatieweek Groningen, willen we jouw kennis, creativiteit, zorgen en ideeën horen!!
Bouw samen met je buren voor één dag aan de Klimaatverklaring van jullie provincie.
Van 19 t/m 23 januari, verschillende tijden. Meer info en aanmelden via: deze link.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.klimaatadaptatiegroningen.nl

Actueel

Duurzaam Helpman

Vanuit het Wijkcomité is een werkgroep Duurzaam Helpman actief. Een stel enthousiaste bewoners van Helpman kijkt vanuit verschillende gezichtspunten naar mogelijkheden van verduurzaming en vergroening van onze wijk. Van eigen huis tot openbare ruimte. De werkgroep probeert bewoners aan elkaar te koppelen die al ervaring hebben met bepaalde energiebesparende maatregelen. 

Meer informatie is te vinden op: duurzaam.wijkhelpman.nl

Corona tijd advies

Doe uw boodschappen alleen, behalve als dit niet anders kan. Ga zo veel mogelijk naar de winkels bij u in de buurt. Zo komt u zo min mogelijk in contact met anderen.

Voor meer informatie zie de site van de rijksoverheid.

In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede buurtgenoten.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een mooie pagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan.

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties.  
Zo zijn er veel klachten over de kruising bij de Helperzoomtunnel en de onveilige situaties van De Savornin Lohmanlaan, Goeman Borgesiuslaan en diverse andere straten. 

Het wijkcomité heeft hierover inmiddels een aantal gesprekken gehad met de gemeente. Over en weer zijn suggesties gedaan ter verbetering.
Ook zijn diverse bewoners betrokken bij deze overleggen. Voor januari staat een  vervolggesprek met concrete voorstellen gepland.

Vragen/opmerkingen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag met een kopie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting diverse knelpunten zie hieronder:

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?