• Helpman3 C
 • Hm19apr3
 • Helpman2 C
 • Hmjuni4
 • Helpman5 C
 • Hm19apr5
 • Hm19apr7
 • Helpman4 C
 • Hm19apr1
 • Hm19apr4
 • Hm19apr9
 • Hm19apr2
 • Hm19apr6
 • Hmjuni3
 • Hmjuni2

Welkom!

Welkom op de website van het wijkcomité Helpman!
Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

19 augustus : DICHTERS in het DONKER @Sterrebos-Live

 zonsverduistering

Aanvang 21.00 uur. Toegang Gratis.

In het Kader van 'Sterrebos Live' organiseren Bert Katerberg en Marleen Vermooten op woensdag19 augustus "Dichters in het Donker" in het koepeltje van het Sterrebos. De voorstelling begint om 21.00 uur als de duisternis langzaam zijn intrede doet. Op het schaars verlichte podium met zijn mooie akoestiek en met het geruis van bomen op de achtergrond komen de teksten van de 14 deelnemende dichters goed tot hun recht.

Het is een gemeleerd gezelschap dat het publiek voorgeschoteld krijgt en een breed scala aan stijlen. De ene dichter heeft een ietwat schuchtere ingetogen voordracht en de ander slingert met veel stemverheffing en armgebaren zij teksten de wereld in.

Er is aandacht voor jong talent maar ook oude rotten in het vak komen aan het woord.

Zo treedt bijvoorbeeld de Jonge Dichter des Vaderlands Maaike Rijntjes uit Zwolle op (op 4 oktober 2014 verkozen uit dichttalenten onder de 18 jaar) evenals Henrike Vellinga, die het drie maal tot de finale van Doe maar Dichtmaar schopte (een initiatief van Het Poëziepaleis voor dichters van 12-18 jaar).

Er zijn af en toe crossovers naar spoken word zoals bijvoorbeeld het geval is bij de 23-jarige Promovendusin de Engelse Taal Steven Gilbers, rapper in hart en nieren. Hij schrijft Engelstalige teksten waarin 'storytelling' en 'wordplay' elkaar aanvullen.

Een aantal dichters zijn huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen geweest en een aantal is lid van De Dichtclub, die maandelijks bijelkaar komt in de Kroeg van Klaas. Sommige deelnemers hebben hun sporen al ruim verdiend in de schrijverswereld.

Renée Luth is naast dichter ook filmmaakster en geeft poëzieworkshops. Dat laatste geldt ook voor huidig Stadsdichter Kasper Peters en zijn voorganger Joost Oomen. Hubert Klaver met zijn gegroefde gelaat is ook een vertouwd gezicht in de Groninger poëziescene.

Karel ten Haaf presenteert de avond en brengt ook zelf werk ten gehore.

Tussen de twee sets met gedichten door zorgt Harry Niehof voor een muzikaal intermezzo. Hij voorziet zijn prachtige Groningstalige liedjes van sprankelende gitaarspel. Met zijn poëtische teksten en is hij prima op zijn plaats op een literaire avond.

De avond wordt afgesloten met een lichtprojectie van de Groningse taal-en lichtkunstenares Lumens van Stralen.

Het wijkcomité Helpman, Supermarkt Poisz en het PoéziePaleis maken het evenement financiëel haalbaar.

Het totale deelnemersveld is als volgt:

Karel ten Haaf, Kasper Peters, Renéé Luth, Joost Oomen, Rik Andreae,

Richard Nobbe, Maaike Rijntjes, Henrike Vellinga, Hanne Stegeman, Hubert Klaver, Lilian Zielstra, Jephta de Visser, René Wubbolts, Steven Gilbers en zanger Harry Niehof.

Actueel

Overzicht verkeershinder de komende maanden. Voor meer informatie ga naar Wijkinfo, verkeer en vervoer.

Glimina Chakor nieuwe wijkwethouder Zuid

Glimina Chakor (GroenLinks) is de nieuwe wijkwethouder Zuid. In het vorige college was Ton Schroor (D66) wijkwethouder Zuid. Als wijkwethouder Zuid is Chakor aanspreekbaar voor bewoners van dit gebied. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor: stadsbeheer & reiniging, groen & klimaatadaptatie, duurzaamheid & circulaire economie, inkoop, integratie & emancipatie, laaggeletterdheid, toegankelijkheid en evenementen.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?