Podium Zuid 9-2-2020

Podium Zuid 9 Februari 2020

 

Sign of Leo 

Sign Of leo
The Sign Of Leo is een Indie-Rockband uit Groningen.

The Sign Of Leo speelt uitsluitend eigen werk met een voorkeur voor melodieuze , sfeervolle rock. De muziek is geworteld in 40 jaar pophistorie en combineert invloeden uit de jaren '60, '70 en '80.

Na twee download singles te hebben uitgebracht, Where do we go from here" en "Talking to the moon" , werd in december 2015 de debuut EP "Fight The Tide" uitgebracht. Deze EP werd alom positief ontvangen. De titeltrack, "Fight The Tide", stond 8 weken in de onafhankelijk Indie chart van radiostation IndieXL.

In december 2017 verscheen de cd Fields of passing time.
De single van dit album, "We all have to go that way some time", stond wederom hoog genoteerd in de IndieXL Indie chart en bij RTV Noord in de Noord 9.

In maart 2019 is het sophomore album "Sunbeam" verschenen.
De eerste single van het album is "One Day I Won't Forget.


Bandleden

Martin Erich: leadzang, gitaar en samples
Erwin Zwarts: keyboards en zang
Elske Bos: bas en zang
Robert van Dyken: drums

 

Speakizy

Speakizy2Gino Jansen, ex- Fox the Fox gaat nu zelf op het podium met eigen muziek SPEAK IZY.

We kennen hem van Fox the Fox vanuit de jaren 80 met in diverse landen in Europa no. 1 hits zoals “Precious little diamond” , “Stealing” en “Flirting and showing”.

Na deze successen was Gino Jansen de vaste bassist en componist van Cuby and the Blizzards met de “Harry Muskee gang” en er volgden enkele hooggenoteerde nummers zoals “Window of my eyes –remix 1991” en “brother Booze” waarbij sommige nummers ook zijn gebruikt in de nederlandse gouden kalf winnende film “De kleine blonde dood”.

Na deze turbulente periode heeft Gino Jansen zich beziggehouden met het maken van eigen composities en inspelen van studio producties.
 

speakizyAls Gino dan ook zegt dat hij vanuit zijn eigen artistiek gevoel componeert dan kun je nu iets moois verwachten. Veel ervaring en kennis vertalen zich in evenwichtige muziek met passie en vakmanschap. De lekkere grooves zijn uiterst muzikaal en dansbaar. Er is hard gewerkt aan een geheel eigen sound dat niet onder bepaalde categorieën valt te schuiven zoals “Nederlands klinkend” of “elektronisch” . Meer een Amerikaanse touch and feel, waarbij goed gelet is op muzikaliteit zonder dat elektronische componenten de overhand hebben.

Uitkomend via platenmaatschappij en uitgeverij MasterLabel (mede opgericht door Gino Jansen) is nu een single met bijpassende clip uitgebracht. Er wordt hard gewerkt aan een volledig album dat zich in de laatste fase van productie bevind, maar de eerste single willen we met trots eerder uitbrengen. MasterLabel is een op dit moment nog kleine speler in de platenindustrie, maar zal groeien door eerlijke platencontracten en het geheel in eigen beheer kunnen produceren en uitgeven van muziek op een professionele en innoverende wijze.

Verder is er een band geformeerd om de CD live te kunnen presenteren met uiteraard Gino als bassist en de ervaren en gewaardeerde zanger Vincent Maat, die al jarenlang zijn sporen als zanger heeft verdient in meerdere formaties waaronder zijn huidige live band “Wilson Legacy”.
Deze nieuwe drijvende muziek geeft weer gevoel aan muziek in deze digitale tijdperk van massaproducties.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?