woensdag 20 januari 2021

 • Helpman duurzaam:

  Duurzaamheid

  Tijdens de jaarvergadering van het wijkcomité Helpman op 6 november j.l. is van gedachten gewisseld over de mogelijkheden tot verduurzaming van onze wijk.

  In boeiende gesprekken met vertegenwoordigers van Grunneger Power, Groningen woont slim en Buurkrach zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden verkend. Zo is er gesproken over wat er achter eigen voordeur al gedaan kan worden, wat je samen met je buren kunt doen en wat er als wijk gezamenlijk kan worden aangepakt.

 • ndeZondag 20 oktober Herfstexcursie Stadspark (start vanuit ’t Groene Hart)

  over vogels en vogeltrek

  Nieuwsgierig naar de vogels die (tijdelijk) in het Stadspark leven?

  Dan ben je van harte welkom op deze excursie op zondag 20 oktober

  van 10- tot 11.30 uur

  onder leiding van gids Harry Westerhuis.

  Wat gaan we doen?

  We gaan op zoek naar de vogels die er het hele jaar door zijn, maar ook naar de vogels die op doortocht zijn naar zuidelijke gebieden en slechts tijdelijk in het Stadspark verblijven.

  De kans is groot dat we deze ‘gasten’ spotten, zoals de koperwiek en kramsvogel. Heel misschien de pestvogel.

  Over elke vogelsoort kom je leuke en interessante zaken te weten.

  Ook allerlei weetjes over vogelgeluiden komen aan bod. Dat is zelfs de specialiteit van de gids.

 • CHAKOR

  Glimina Chakor (GroenLinks) is de nieuwe wijkwethouder Zuid. In het vorige college was Ton Schroor (D66) wijkwethouder Zuid. Als wijkwethouder Zuid is Chakor aanspreekbaar voor bewoners van dit gebied. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor: stadsbeheer & reiniging, groen & klimaatadaptatie, duurzaamheid & circulaire economie, inkoop, integratie & emancipatie, laaggeletterdheid, toegankelijkheid en evenementen.

 • Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Het verkeer heeft te maken met omleidingsroutes.Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen bussen in plaats van treinen tussen Groningen- Assen en Groningen Veendam/Winschoten/Weener.

  Stremming zuidelijke ringweg

  Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot en met maandag 26 augustus 5.00 uur wordt de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand gestremd. Combinatie Herepoort gaat dan de damwanden plaatsen voor de bouw van de verdiepte ligging. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?