Duurzaam Helpman

Helpman duurzaam:

Duurzaamheid

Tijdens de jaarvergadering van het wijkcomité Helpman op 6 november j.l. is van gedachten gewisseld over de mogelijkheden tot verduurzaming van onze wijk.

Als vervolg hierop is er een werkgroep Duurzaam Helpman gevormd met voorlopers op duurzaam gebied, die als Ambassadeurs kunnen en willen optreden om mede-wijkbewoners te helpen hun mogelijkheden te verkennen en eventuele keuzes te begeleiden op Duurzaam gebied, zoals Groene boomspiegels (geadopteerde boomvoet), daktuintjes, huis isolatie, warmtepomp of eigen energie-opwekking betreft.

Daarnaast willen we graag initiatieven die meerdere bewoners aangaan ondersteunen. Denk aan gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen, windmolens of andere initiatieven.

U kunt uw vragen of opmerkingen aan deze groep richten via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 Wij werken nauw samen met een aantal non-profit organisaties:

Organisaties die kunnen ondersteunen bij het duurzaam maken van uw huis of straat/wijk.

Grunneger Power (GP)  https://grunnegerpower.nl/
Grunneger Power is een energiecoöperatie uit Groningen. Ze levert groene energie die wordt opgewekt dóór Groningers, vóór Groningers. De winst wordt geïnvesteeerd in nieuwe, duurzame projecten in de buurt. Hiermee draagt GP bij aan de werkgelegenheid in de regio.

De stroom die GP levert is 100% groen. De coöperatie helpt zoveel mogelijk mensen om energie te besparen en om hun eigen energie op te wekken.

GP levert energie tegen een scherpe prijs. Want groene energie uit Groningen is niet duur. De coöperatie heeft geen grote kantoren en duur betaalde directeuren. Er wordt niet met tijdelijke aanbiedingen gewerkt. Iedere klant betaalt dezelfde prijs. Dat maakt GP betaalbaar.

Groningen woont slim https://groningenwoontslim.nl/

Bij Groningen woont SLIM weten de adviseurs als geen ander dat een huis verbeteren een behoorlijke opgave kan zijn. Er moeten lastige beslissingen genomen worden over materialen en technieken, bedrijven gezocht en offertes opgevraagd. Dan – vaak onbegrijpelijke – offertes beoordelen en uitzoeken hoe dit allemaal gefinancierd moet worden. Meestal zakt iemand bij het nadenken hierover al de moed in de schoenen. Groningen woont slim heeft alles al op een rijtje gezet.

Wat betekent dat? Ga naar de winkel, daar beschikt men over handige pakketten voor het verbeteren van een woning, dat kan zelfs op maat gemaakt voor een eigen huis. 

Buurkracht https://www.buurkracht.nl/
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Dit doet ze door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website.

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief en heeft geen commerciële doelstellingen. Het platform is dus volledig onafhankelijk en gratis. Uiteraard is er wel geld nodig om alles draaiende te houden. De activiteiten en medewerkers van Buurkracht worden betaald door netwerkbedrijf Enexis Groep, met steun van gemeenten en provincies. Zij hebben echter geen invloed op de ideeën of organisatie. Dat kan ook niet, want de medewerkers laten zich volledig leiden door de initiatieven die buren zelf verzinnen.

 

Daarnaast zijn er natuurlijk talloze websites met goede informatie over verduurzaming van je woning:

Hieropgewekt.nl : Hét kennisplatform voor lokale duurzame energie-initiatieven

Www.rvo.nl: de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hierop kunt u alle details vinden over subsidies voor de verduurzaming van uw woning.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?