Aanpak Ring Zuid

 De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
  1. Nu ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid vanwege de coronamaatregelen tijdelijk is gesloten, beginnen we op donderdag 22 oktober met een algemeen videospreekuur. Iedereen die een vraag heeft of bijvoorbeeld meer informatie wil krijgen over de ombouw van de zuidelijke ringweg, kan zich aanmelden voor een videogesprek met een medewerker van Aanpak Ring Zuid.
  2. Vanochtend is de nieuwe oprit vanaf de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn richting Drachten (A7) open gegaan voor verkeer. De nieuwe oprit wordt gebruikt door het autoverkeer dat vanaf de westelijke ringweg of vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Drachten gaat. De bestaande oprit is nu afgesloten en wordt weggehaald.
  3. Combinatie Herepoort gaat van 6 november tot en met 7 december 2020 de toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein een stukje opschuiven. Dat is nodig om langs de ringweg een nieuwe, tijdelijke weg aan te leggen. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer niet van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein rijden. Het verkeer wordt omgeleid . Automobilisten krijgen het dringende advies de gele borden te volgen.
  4. Dit weekend ronden we de werkzaamheden aan de nieuwe oprit vanaf de rotonde Laan Corpus den Hoorn richting Drachten (A7) af. De bestaande oprit wordt daarvoor dit weekend afgesloten. Kijk voor de omleidingen op de website van Groningen Bereikbaar . Maandagochtend gaat de nieuwe oprit open.
  5. Komende zaterdag asfalteert Combinatie Herepoort het nieuwe, tijdelijke fietspad dat bij het Oude Winschoterdiep om het diepe deel van de bouwkuip heen loopt. Ook asfalteren we het laatste stukje van de bouwweg bij De Frontier. De werktijden zijn van 07.00 tot 19.00 uur. De werkzaamheden kunnen geluidhinder geven. Het nieuwe fietspad vervangt vanaf woensdag 21 oktober de bestaande fietsverbinding bij het Oude Winschoterdiep.
  6. Op maandag 28 september zijn we gestart met het renoveren van het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat. Dat is het deel van de zuidelijke ringweg tussen de Bornholmstraat en de brug over het (nieuwe) Winschoterdiep. De renovatie voeren we uit in twee stappen. Tot half maart 2021 werken we aan de westelijke helft van het viaduct. Daarna is de oostzijde van het viaduct aan de beurt. De voortgang van de werkzaamheden is mede afhankelijk van weersomstandigheden.
  7. Combinatie Herepoort boort vanaf maandag 28 september tot maandag 16 november een nieuwe rioolpersleiding onder de westelijke ringweg door. Hiervoor is tot en met 2 november 2020 de aansluiting van de westelijke ringweg (N370) op de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) afgesloten. Verkeer van en naar onder andere MartiniPlaza wordt omgeleid. Ook de afslag van de Concourslaan naar de westelijke ringweg is dicht, tot en met 16 november.
  8. Combinatie Herepoort gaat van zaterdag 19 september 17.00 uur tot zondag 20 september 14.00 uur aan de slag met het asfalt op de noordbaan van de zuidelijke ringweg. Ter hoogte van het viaduct bij het Oude Winschoterdiep voert Combinatie Herepoort onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt. Dit gebeurt preventief om problemen met het asfalt op deze plek te voorkomen. De weg is in deze periode afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg, richting Drachten/Assen. De werkzaamheden zijn zowel overdag als ’s nachts. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?