woensdag 20 januari 2021

Aanpak Ring Zuid

 De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
  1. Rijkswaterstaat, provincie en gemeente Groningen en aannemerscombinatie Herepoort (CHP) hebben definitieve overeenstemming bereikt over de financiële situatie van het project Aanpak Ring Zuid (ARZ). Er is een oplossing gevonden voor de kosten die gepaard gaan met de vertraging van drie jaar van het project. Ook is overeenstemming bereikt over de financiële basis voor de verdere looptijd van het project.
  2. Op 18 januari beginnen we met de voorbereidingen voor de sloop van de noordzijde van het viaduct over de Paterswoldseweg. Dat is aan de kant van de Muntinglaan. Over dit deel van het viaduct rijdt sinds half december geen verkeer meer. Deze werkzaamheden duren tot eind maart. Om veilig te kunnen werken, moet de onderdoorgang enkele keren worden afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers.
  3. Vanwege een spoedreparatie aan het asfalt is de zuidelijke ringweg richting Julianaplein in de nacht van vrijdag 15 januari (22.00 uur) tot zaterdag 16 januari (6.00 uur) afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.
  4. Combinatie Herepoort gaat in januari en februari twee delen van de zuidelijke ringweg een stukje opschuiven. Dat gebeurt tussen het Europaplein en de Euvelgunnerbrug. Vanwege de werkzaamheden is de zuidelijke ringweg in totaal vier weekenden in één richting afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne.
  5. De maximumsnelheid op de zuidelijke ringweg, tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein, gaat vanaf woensdagavond 13 januari tijdelijk omlaag naar 50 km per uur. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort hebben hiertoe besloten om de geluidsoverlast door het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg voor omwonenden te verminderen. De snelheidsverlaging is tijdelijk en geldt totdat er andere maatregelen zijn genomen.
  6. Vanwege de feestdagen zijn we in de periode tot 4 januari 2021 telefonisch niet bereikbaar. Ook reageren we in deze periode minder snel dan anders op vragen en opmerkingen die via deze site, per mail of via onze social media aan ons worden gesteld.
  7. De komende dagen treft Combinatie Herepoort maatregelen om de geluidsoverlast van het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg te beperken. Aan de kant van de Laan van de Vrede wordt een dubbele rij bigbags en een wand geplaatst die het geluid moeten dempen.
  8. De bypass die is aangelegd bij knooppunt Westerbroek, gaat komende zaterdagochtend 19 december open. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het portaal met het benodigde bord geplaatst. De gehele aansluiting inclusief toe- en afritten is deze nacht afgesloten.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?