Brief Savornin Lohmanlaan naar de gemeente

Enkele bewoners hebben op 29 april onderstaande mail naar de gemeente gestuurd.

‘We willen graag aandacht voor het volgende probleem:
Sinds de opening van de Helperzoomtunnel wordt het steeds drukker met autoverkeer op de Savornin Lohmanlaan. Er is sprake van een grote toename van het verkeer, met name in de ochtend tussen 6.00 en 8.30 uur. Zelfs het vrachtverkeer is toegenomen, ook al mogen er geen vrachtauto’s door de tunnel.
Aangezien de scholen nog niet open zijn kan de toegenomen verkeersdrukte niet veroorzaakt worden door halen en brengen van ouders. (Dat is al eens eerder gesuggereerd n.a.v. eerdere klachten van buurtbewoners).
Wat ook opvalt is dat er heel hard gereden wordt in de straat. Er wordt zeker geen 30 km aangehouden. Er is al vaker aangedrongen op beperkende maatregelen en die zijn nu helemaal noodzakelijk. Allereerst zou de inrit van de Savornin Lohmanlaan bij de Helperzoom aangepakt moet worden met een drempel. En verder meer versmallingen en verkeersremmende maatregelen.
Wat tevens opvalt is dat de route nu ook gebruikt wordt door politie en ambulances.
We verwachten dat jullie in ieder geval tellingen gaan houden naar doorgaand verkeer in de Savornin Lohmanlaan en dat er snelheidsmetingen worden uitgevoerd. Gezien de onveilige situatie zijn verkeersremmende maatregelen hard nodig!!’

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?