Het OV-bureau Groningen-Drenthe organiseert mede namens de gemeente het openbaar busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe.

buslijn

Het voornemen van het OV-bureau is om per 13 december 2020 voor een aantal buslijnen wijzigingen in de dienstregeling door te voeren.

Wij bieden alle belanghebbenden (organisaties en individueel) de gelegenheid te reageren op de voorgestelde wijzigingen. De gemeente legt alle reacties op deze voorstellen, maar ook andere suggesties voor aan het OV Bureau. Het OV-bureau neemt deze reacties mee in de definitieve besluitvorming over de dienstregeling. Nadat het OV-bureau over de dienstregeling heeft besloten, communiceert het OV-bureau de gemaakte keuzes.

Reactietermijn
Reageren is mogelijk van 13 mei tot en met 4 juni.
Dat kan door o.v.v. ‘dienstregeling 2021’ een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een brief te sturen naar:

Gemeente Groningen
afd. Stadsontwikkeling
t.a.v. secretariaat Ruimtelijk Beleid & Ontwerp
Postbus 7081
9701 JB Groningen

Enkele voorgestelde wijzigingen stadslijnen

Verbeteringen op het tangent Europapark – Kardinge

Lijn 12 komt te vervallen en wordt vervangen door lijn 16 en lijn 19;
Lijn 16 gaat rijden van Station Europapark naar Kardinge en wordt een snelle verbinding naar onder andere de scholenlocatie Kluiverboom en Kardinge;
Lijn 19 gaat rijden tussen het Hoofdstation en Euvelgunne en zal twee keer per uur gaan rijden tijdens de brede forensenspits.
Met deze wijzigingen ontstaat een betrouwbaar en korter alternatief voor onder andere overstappers op station Europapark naar Kardinge en de scholen aan de Kluiverboom. Bovendien zijn er minder bussen nodig tussen het Hoofdstation en Kardinge. Ook wordt de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen in het zuidoosten van de stad verbeterd.

Minder haltes rondom Martiniziekenhuis

Rond het Martini Ziekenhuis zijn er naast de bushalte bij de Hoofdingang nog drie bushaltes op de routes van lijn 9 en lijn 10. We onderzoeken of we dit grote aanbod kunnen beperken en of haltes kunnen komen te vervallen.

Strekken busroute Hoornsemeer

Lijn 10 zal voortaan via de S.O.J. Palmelaan rijden. De bus rijdt dan niet meer door de J.M. den Uylstraat en de R. Schumanstraat. De haltes Den Uylstraat, Eisenhowerstraat en W. Dreesstraat komen te vervallen. Er wordt een extra halte Eisenhowerstraat aangelegd op de S.O.J. Palmelaan.
Minder vaak met lijn 7 tussen Vinkhuizen en Groningen Noord, met lijn 7 wel door naar Martiniziekenhuis en Hoogkerk
Het voorstel is om lijn 7 aan de zuidkant vanaf de Jan Luykenstraat door te trekken naar Martini Ziekenhuis en P+R Hoogkerk. De matig gebruikte rechtstreekse verbinding Vinkhuizen – Groningen Noord wordt teruggebracht naar 2 keer per uur waarbij de belangrijkste aansluitingen op de trein behouden blijven.

Op deze website is een volledig en uitgebreidere omschrijving van deze en andere voorgestelde wijzigingen te vinden:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.ovbureau.nl/actueel/2020/voorgenomen/

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??