Gemeente berichten

 

Afdeling Stadsprogramma

Postbus 742 9700 AS  Groningen

     

Aan de bewoners van de Goeman Borgesiusstraat

Onderwerp: nieuwe planten in de plantvakken

Datum: 4 november 2019

   

Ons kenmerk: 7736858

   

Geachte mijnheer, mevrouw,

Vanaf eind volgende week werken medewerkers van hoveniersbedrijf Sight Landscaping aan het vervangen van de planten langs de Goeman Borgesiuslaan, tegenover de huisnummers 42 t/m 58 en 145 t/m 161. In deze brief leest u meer over deze werkzaamheden.  

Nieuwe rozen, bloembollen en kruiden
De lage planten langs de kant van de weg zijn aan vervanging toe. Er komen nieuwe roze en rode rozen in de plantvakken. Om ervoor te zorgen dat deze rozen langere tijd in goede conditie blijven worden de plantvakken omgespit en daarna aangevuld met bemeste grond. In de plantvakken bij de ingang van Coendershaag komen bloembollen en wordt een bloemrijk kruidenmengsel ingezaaid. Bijen en andere insecten zijn dol op de bloeiende kruiden en grassen

in dit mengsel.

Aanvullen bestaande beplanting
De beplanting ter hoogte van de Troelstralaan is in betere conditie. In deze vakken wordt de bestaande beplanting aangevuld. Om de bomen bij de bushalte te ondersteunen wordt ondergrondse beluchting aangebracht.

 

Planning
Het werk aan de plantvakken begint rond 15 november en is naar verwachting rond 15 december afgerond.

De parkeervakken ter hoogte van huisnummers 42 t/m 58 en 145 t/m 161 zijn overdag deels afgesloten tijdens de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen gewoon bereikbaar. De aannemer zet zich in om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Maar tijdens dit werk is er minder parkeergelegenheid in de straat en ook zal het gebruik van machines af en toe te horen zijn.

Informatie

Hebt u vragen over deze informatie? Neemt u dan contact op met Ronald Tuik van de gemeente Groningen,

  1. (06) 48 13 84 06 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Mirjam van der Feen, stadsdeelbeheerder Zuid

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??