donderdag 4 maart 2021

Aanpak Ring Zuid

 De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
  1. Vanwege een spoedreparatie aan het asfalt is de zuidelijke ringweg richting Julianaplein in de nacht van woensdag 3 maart (22.00 uur) tot donderdag 4 maart (6.00 uur) afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.
  2. Op vrijdag 26 februari gaan we het beton storten voor het spoordek dat we bouwen bij appartementencomplex De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg. Dit is een mega-operatie, want er moet maar liefst 2100 kuub beton worden gestort, oftewel 2,1 miljoen liter. We verwachten hier zeker zestien uur continu mee bezig te zijn. Het gaat om de grootste betonstort tot nu in het project Aanpak Ring Zuid. De werkzaamheden zijn te volgen via onze webcam .
  3. Vanwege een spoedreparatie aan het asfalt is de zuidelijke ringweg richting Julianaplein dicht. Sinds maandag 15 februari rond 16.00 uur tot dinsdag 16 februari om 6.00 uur is deze afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.
  4. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort hebben een oplossing gevonden voor de geluidsoverlast bij het tijdelijke viaduct bij de Paterswoldseweg. Op basis van een geluidsonderzoek is besloten de liggers en het rijdek dubbelzijdig ‘in te pakken’. Dat moet een aanzienlijke verlichting geven. Wanneer de geluidsisolatie aangebracht kan worden, is nog niet bekend. Er moet een grote hoeveelheid isolatiemateriaal op maat worden gemaakt. Dat kost tijd. We overleggen met de leverancier over een versnelde of een gefaseerde levering. Omwonenden zijn hierover gisteravond in een video-overleg geïnformeerd.
  5. Dit jaar werken we aan de sloop, renovatie en uitbreiding van het huidige viaduct bij het Vrijheidsplein. Daarnaast gaan we verder met het verbreden van het viaduct bij Laan Corpus den Hoorn. In februari zijn hiervoor veel werkzaamheden gepland. Deze zijn vooral ’s nachts (tussen 22.00 en 06.00 uur). Woensdag 3 februari beginnen we met het opschuiven van de rijbanen tussen de dubbele rotondes bij Laan Corpus den Hoorn en het Vrijheidsplein. Vanwege de veiligheid moet de ringweg tussen de dubbele rotondes en het Vrijheidsplein af en toe worden afgesloten. Het verkeer op de ringweg kan de werkzaamheden dan passeren via de op- en afritten.
  6. De ringweg is verbonden met de stad door de toe- en afritten. In ons jaaroverzicht van 2020 hebben we laten zien welke veranderingen hierin er in het afgelopen jaar zijn geweest. In dit artikel kijken we nog wat verder terug. Dit is een compleet overzicht van alle veranderingen in de aansluitingen op de zuidelijke ringweg sinds de start van Aanpak Ring Zuid in 2017. Klik op de foto's voor een vergroting.
  7. Combinatie Herepoort gaat de komende tijd bij de bouw van de verdiepte ligging gebruik maken van twee aanvullende bouwroutes: via de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom. Wie een gevaarlijke situatie ziet, kan dat melden.
  8. Rijkswaterstaat, provincie en gemeente Groningen en aannemerscombinatie Herepoort (CHP) hebben definitieve overeenstemming bereikt over de financiële situatie van het project Aanpak Ring Zuid (ARZ). Er is een oplossing gevonden voor de kosten die gepaard gaan met de vertraging van drie jaar van het project. Ook is overeenstemming bereikt over de financiële basis voor de verdere looptijd van het project.

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??