zaterdag 10 december 2022

Samenwerking

Organisaties die kunnen ondersteunen bij het duurzaam maken van uw huis of straat/wijk:

Duurzaam Groningen: www.duurzaamgroningen.nl
Wilt u energie besparen? Uw huis verduurzamen? Of samen met anderen energie opwekken?
Voor informatie en onafhankelijk advies kunt u hier ons terecht. 

Regionaal Energieloket: regionaalenergieloket.nl/groningen
Hier vindt u veel informatie over besparingsmogelijkheden en subsidies.

Grunneger Power (GP):  grunnegerpower.nl Grunneger Power is een energiecoöperatie uit Groningen. Ze levert groene energie die wordt opgewekt dóór Groningers, vóór Groningers. De winst wordt geïnvesteerd in nieuwe, duurzame projecten in de buurt. Hiermee draagt GP bij aan de werkgelegenheid in de regio. De stroom die GP levert is 100% groen. De coöperatie helpt zoveel mogelijk mensen om energie te besparen en om hun eigen energie op te wekken.

GP levert energie tegen een scherpe prijs. Want groene energie uit Groningen is niet duur. De coöperatie heeft geen grote kantoren en duur betaalde directeuren. Er wordt niet met tijdelijke aanbiedingen gewerkt. Iedere klant betaalt dezelfde prijs. Dat maakt GP betaalbaar.

Buurkracht: www.buurkracht.nl Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Dit doet ze door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website.
Buurkracht is een maatschappelijk initiatief en heeft geen commerciële doelstellingen. Het platform is dus volledig onafhankelijk en gratis. Uiteraard is er wel geld nodig om alles draaiende te houden. De activiteiten en medewerkers van Buurkracht worden betaald door netwerkbedrijf Enexis Groep, met steun van gemeenten en provincies. Zij hebben echter geen invloed op de ideeën of organisatie. Dat kan ook niet, want de medewerkers laten zich volledig leiden door de initiatieven die buren zelf verzinnen.

Samen in Groningen: www.sameningroningen.nl 
Een initiatief waarbij u als individu toch gebruik kunt maken van een collectieve aanschaf (of huur!) van zonnepanelen op uw eigen dak.

Zonneweide Glimmen:
In Glimmen is een mooi initiatief gaande. Ze bouwen daar een ZonneWeide. Een groot veld met bijna 6000 zonnepanelen die via een “Postcoderoos” ook voor inwoners van Helpman gebruikt kunnen worden om uw energierekening naar beneden te krijgen. Lees er alles over op hun website: www.zonneweideglimmen.nl

Windplatform Groningen:
De gemeente is bezig met een Wind-energie verkenning: www.windplatformgroningen.nl

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??