zondag 2 oktober 2022

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouw plannen in Helpman

Jullenshoek
Jullensblok
Op dit moment staan er tussen de Jullensstraat en de van Schendelstraat al jaren vervallen en verouderde gebouwen.
Hier start Veldboom Vastgoed een project zo genaamde Jullenshoek. Door de vier te bouwen 
bouwblokken, met in totaal 288 appartementen, ontstaan een prettig woongebied. De woningen worden zo opgeleverd dat de nieuwe huurder enkel en alleen zijn spullen hoeven te verhuizen. De appartementen worden opgeleverd met een royale keuken voorzien van alle gemakken. De woningen worden tussen de 50m2 en 140m2. De huur is vanaf 875 euro. De appartementen worden zeer energiezuinig tot energie neutraal. Er komt een levendige binnenplaats met veel groen, picknick-banken en speelterreinen. Onder de appartementen wordt een parkeerkelder gecreëerd voor zowel auto’s als fietsen en zal alleen toegankelijk zijn voor de bewoners. In de tweede helft van 2020 begint men met de bouw. De Finse school blijft behouden en wordt gerenoveerd.

Meer info: www.veldboomvastgoed.nl/object/jullensblok-groningen

 

Helperkade

Helperkade 2Helperkade
Op het braakliggende terrein aan de Helper Westsingel gaat Slokker 26 appartementen, 8 luxe stadsvilla’s met tuin op het zuiden en een verhoogd terras met uitzicht op het Helperdiep en 9 herenhuizen bouwen met een moderne architectuur die aansluitend bij de jaren 30 woningen in de buurt.

 

 


Meer info: 

https://www.pandomo.nl/nieuwbouw/aanbod-nieuwbouw-projecten/n/helperkade-8025/  

 

 

 

 

Kempkensberg

kemkensbergNa enkele jaren van voorbereiding is de bouw van de 76 appartementen Kempkensberg klaar. De eerste bewoners zijn in hun appartement getrokken.
Luxe, energiezuinige appartementen met een hoogwaardige afwerking, in een fraai aangelegde, groene omgeving, en dan ook nog vlakbij het centrum van Groningen. Het appartementsgebouw heeft een markante, heldere architectuur met veel glas. De uitstraling sluit perfect aan bij de opvallende torens van het DUO-gebouw en vormt een fraai geheel met de stadstuin.

  

 

 

 

Engelse park Fase 1 & 2 opgeleverd.

engelse park vogelvlucht

Engelse Park ligt direct ten zuidoosten van het Sterrebos in het zuidelijk stadsdeel van Groningen. Het project bestaat uit 95 woningen verdeeld over drie bouwfasen. De woningen van de eerste fase zijn eind 2020 opgeleverd en nu krijgen de bewoners van de tweede fase hun sleutels. De bouw is voorspoedig verlopen en de woningen zijn volgens planning gerealiseerd. De gemeente zal het gebied aansluitend woonrijp maken overeenkomstig een landschapsontwerp van wUrck.

engelse kampNaast de gunstige ligging in de stad en de hoogwaardige architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten is Engelse Park bovendien zeer duurzaam. De woningen zijn gasloos en energieneutraal uitgevoerd. De wijk krijgt natuurlijke (speel)voorzieningen zoals vlonderpaden en wadi’s.

De bewoners van Engelse Park komen op een historische plek te wonen. De locatie ligt langs de Hondsrug, het beleg van Bommen Berend heeft hier plaatsgevonden, een ‘Engels Kamp’ voor het onderbrengen van Belgische vluchtelingen tijdens de eerste wereldoorlog heeft hier gestaan en het belastingkantoor was hier gehuisvest.  

 

 

 

Nieuwbouw Chopinlaan 

Nieuwbouw ChopinlaanNieuwbouw Chopinlaan plattegrond
Op de plek waar nu de gebouwen van Royal Haskoning DHV staan komt nieuwbouw.
De plannen zijn getekend, de aanbesteding is gedaan, maar over het exacte aantal en type woningen is nog niet veel te vinden.
Op de site:https://aasgroningen.nl/project/chopinlaan-groningen/ is t.z.t. meer informatie te vinden.

 

Werkman Hoofcare terrein
Veldboom Vastgoed kocht onlangs het terrein tussen de Helper Molenstraat en Helper Westsingel van hoefijzerfabriek Werkman Hoofcare. Het terrein is zo’n 10.000m2 groot. Men zit nog erg in de beginfase de stedenbouwkundige uitwerking van het project moet nog gemaakt worden. Hoeveel woningen er komen en hoe groot de huizen worden, moet later blijken. Van de nieuwe appartementen wordt 30 procent sociale woningbouw, dus met een maximale huurprijs van 737 euro per maand het overige deel zullen middenhuur woningen zijn. De eerstkomende twee jaar blijft de fabriek Werkman Hoofcare het terrein huren. Daarna kan de sloop en de bouw beginnen. Werkman Hoofcare gaat naar de Eemshaven.
Voor meer informatie over dit bedrijf kijk op: hier
Voor de buurtbewoners heeft Veldboom Vastgoed onlangs een bijeenkomst georganiseerd om hen over de ontwikkelingen te informeren.

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??