donderdag 6 mei 2021

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouw plannen in Helpman

Jullenshoek
Jullensblok
Op dit moment staan er tussen de Jullensstraat en de van Schendelstraat al jaren vervallen en verouderde gebouwen.
Hier start Veldboom Vastgoed een project zo genaamde Jullenshoek. Door de vier te bouwen 
bouwblokken, met in totaal 288 appartementen, ontstaan een prettig woongebied. De woningen worden zo opgeleverd dat de nieuwe huurder enkel en alleen zijn spullen hoeven te verhuizen. De appartementen worden opgeleverd met een royale keuken voorzien van alle gemakken. De woningen worden tussen de 50m2 en 140m2. De huur is vanaf 875 euro. De appartementen worden zeer energiezuinig tot energie neutraal. Er komt een levendige binnenplaats met veel groen, picknick-banken en speelterreinen. Onder de appartementen wordt een parkeerkelder gecreëerd voor zowel auto’s als fietsen en zal alleen toegankelijk zijn voor de bewoners. In de tweede helft van 2020 begint men met de bouw. De Finse school blijft behouden en wordt gerenoveerd.

Meer info: www.veldboomvastgoed.nl/object/jullensblok-groningen

 

Helperkade

Helperkade 2Helperkade
Op het braakliggende terrein aan de Helper Westsingel gaat Slokker 26 appartementen, 8 luxe stadsvilla’s met tuin op het zuiden en een verhoogd terras met uitzicht op het Helperdiep en 9 herenhuizen bouwen met een moderne architectuur die aansluitend bij de jaren 30 woningen in de buurt.

Meer info: www.helperkade.nl

  

Kempkensberg

kemkensbergNa enkele jaren van voorbereiding is de bouw van de 76 appartementen Kempkensberg bijna klaar.
Aan de Kempkensberg komen 2 appartementsgebouwen: een met 36 koop- en een met 40 huurappartementen.
Luxe, energiezuinige appartementen met een hoogwaardige afwerking, in een fraai aangelegde, groene omgeving, en dan ook nog vlakbij het centrum van Groningen.. Het appartementsgebouw heeft een markante, heldere architectuur met veel glas. De uitstraling sluit perfect aan bij de opvallende torens van het DUO-gebouw en vormt een fraai geheel met de stadstuin.
36 appartementen zijn (bijna) allemaal verkocht, 40 appartementen zijn verkocht aan een belegger die de appartementen in de vrije sector gaat verhuren.

Meer informatie over het huren: www.hurenkempkensberg.nl

 

Engelsepark

engelse park vogelvlucht
Op de plek waar voorheen het Helperdiepje lag dat maakte deel uit van de Helperlinie en waar de vier Rijkskantoren stonden, komen in totaal 95 duurzame en
gasloze herenhuizen van verschillende type en grote zowel geschakeld als vrijstaand.

Meer informatie: www.engelsepark.nl

  

Voormalige zusterhuis op het RKZ terrein

Zusterhuis rkz
Op de plek waar de voormalige zusterflat van het oude Rooms Katholieke Ziekenhuis stond, is een nieuw gebouw neergezet met in totaal 48 sociale huurwoningen. De woningen zijn verdeeld over 7 verdiepingen. 
Meer informatie: www.nijestee.nl/ik-zoek/nieuwbouwprojecten/van-houtenlaan

 

Nieuwbouw Chopinlaan 

Nieuwbouw ChopinlaanNieuwbouw Chopinlaan plattegrond
Op de plek waar nu de gebouwen van Royal Haskoning DHV staan komt nieuwbouw.
De plannen zijn getekend, de aanbesteding is gedaan, maar over het exacte aantal en type woningen is nog niet veel te vinden.
Op de site:https://aasgroningen.nl/project/chopinlaan-groningen/ is t.z.t. meer informatie te vinden.

 

Werkman Hoofcare terrein
Veldboom Vastgoed kocht onlangs het terrein tussen de Helper Molenstraat en Helper Westsingel van hoefijzerfabriek Werkman Hoofcare. Het terrein is zo’n 10.000m2 groot. Men zit nog erg in de beginfase de stedenbouwkundige uitwerking van het project moet nog gemaakt worden. Hoeveel woningen er komen en hoe groot de huizen worden, moet later blijken. Van de nieuwe appartementen wordt 30 procent sociale woningbouw, dus met een maximale huurprijs van 737 euro per maand het overige deel zullen middenhuur woningen zijn. De eerstkomende twee jaar blijft de fabriek Werkman Hoofcare het terrein huren. Daarna kan de sloop en de bouw beginnen. Werkman Hoofcare gaat naar de Eemshaven.
Voor meer informatie over dit bedrijf kijk op: hier
Voor de buurtbewoners heeft Veldboom Vastgoed onlangs een bijeenkomst georganiseerd om hen over de ontwikkelingen te informeren.

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??