zaterdag 10 december 2022

Zondag 10 juli

Harry van Lier & Richard Koster

Harry van Lier 2

Harry van LierAl op veertienjarige leeftijd begon Harry van Lier met gitaar spelen en liedjes schrijven in de Blues traditie. Als twintiger stapte hij over naar de contrabas en studeerde hij Jazz aan het Conservatorium in Groningen. Ondertussen bleef hij liedjes schrijven. In 2014 kwam zijn allereerste album uit. En binnenkort verschijnt alweer zijn vijfde album: “I Don't Play No Rock 'n' Roll”. Back to the roots. Live opgenomen in z'n thuis-studio. It is as it is! Voor dit album werd hij geïnspireerd door zijn reizen naar de Mississippi Delta, waar hij veel blues-artiesten elkaar ontmoetten.

Harry schrijft weemoedige, soms cryptische teksten over liefde, verlangen, angst, leven en dood. Zijn donkere baritonstem zorgt voor een passende sfeer, ook wel: “haast praatzingend mijmeren met een wonderlijke mix van berusting, humor en tragiek”.

De cirkel is nu rond. Het eindigt waar het ooit begon: gitaar spelen en liedjes schrijven in de Blues traditie.

En als speciale gast dit keer op Sterrebos Live: Richard Koster op mondharmonica.

 

 

 Fuzzy Creatures

Fuzzy Creatures3

Fuzzy Creatures is een funky, soulvolle Groninger band met eigen Engelstalig werk. Van Pop tot Soul en van Reggae tot Funk. Alles kan en mag, zolang het maar als een klokje klinkt en de pan uit swingt.  De band brengt zeer aanstekelijke dansbare muziek. Volstrekt originele muziek die zelfs binnen mum van tijd meegezongen kan worden. Deze vijf heren (soms aangevuld met gastmuzikanten) weten hoe ze een feestje kunnen bouwen. Met doorgewinterde muzikanten uit 'the scene' die uit pure liefde voor muziek eigen werk maken. Muzikanten die hebben gespeeld in bands als Glitterball Express, Cockerpower, Ska Boosters,  ADHD Speedmobiel, For Funk, The Family en nog vele andere Grunneger bands. 

Fuzzy Creatures is zo'n band die je vooral live mee moet maken. Trek in ieder geval je makkelijke schoenen aan. Want deze band met een hoogst aanstekelijke live show laat je dansen en genieten. 

Bandleden:

Remko Kaye - leadzang, songwriter

Peter Kooi -  toetsen, backing vocals

Rudmer van der Meer - gitaar

Jorma Alkema - bas

Marcel Jasper - drums

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??