dinsdag 23 april 2019

Zondag 8 september

Sterrebos Live 2019: vijfde en laatste concert

 

The Kentucky Grasshopperskentucky grasshoppers

 

Zeven doorgewinterde muzikanten uit de omgeving van Groningen, die hun sporen in de muziek afgelopen 50 jaar ruimschoots hebben verdiend, hebben de koppen bij elkaar gestoken. Naast hun gebruikelijke muzikale activiteiten hebben zij een band gevormd die Countrymuziek maakt en nummers vertolkt die dicht tegen de  Countrymuziek aanliggen. (Country and More)  

De versterking van de snaarinstrumenten en de meerstemmige zang wordt op een aanvaardbaar geluidsniveau gehouden en de compacte drumkit wordt zelfs helemaal niet versterkt. Hierdoor ontstaat, samen met het kijken naar de zeven actieve muzikanten een prettige luister- en kijkervaring.

 

    Kijk en luister hier maar eens: https://youtu.be/Fmu-pmg3Vh8

 

 

Los Bomberoslos bomberos

 

De allround latin band Los Bomberos zorgt al vele jaren voor spetterende optredens in theaters en op festivals- en (bedrijfs)feesten. Dansliefhebbers gaan uit hun dak op de swingende Latijns-Amerikaanse muziek van de band. De formatie bestaat uit twee leadzangers, twee gitaristen, een tweekoppige blazerssectie en een percussiesectie. Het repertoire bestaat niet alleen uit Zuid-Amerikaanse muziek, zoals je misschien bij een latinband zou verwachten. De band verrast het publiek ook met eigenzinnige bewerkingen van bekende popsongs en eigen Nederlandse en Spaanstalige nummers.

Met de Groningse zanger Harry Niehof bracht de band in 2004 de succes-cd “Cuba Blues” uit, met grappige Groningse teksten op de thema’s van Buena Vista Social Club. In 2007 volgde de cd “Brand!”, met eigen Nederlandstalige en Spaanse nummers.

Los Bomberos speelde o.a. op de Latin Dance Night Groningen, Niederlande-Hamburg festival, de 4 Parades, het Oerol Festival, Noorderzon en de Cuba Expositie in het Groninger Museum.

 Luister en kijk maar eens hier: https://youtu.be/rmpB-W8415s

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?